Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σημαντική επιδείνωση του καιρού! Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες που κατά τη διάρκεια της ημέρας και πρώτα από τα βορειοδυτικά, θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση.

Έως το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα και θα είναι ιδιαίτερα έντονα κατά τόπους το μεσημέρι και απόγευμα ενώ υπάρχει και κίνδυνος χαλαζοπτώσεων και υπερχειλήσεων ρεμμάτων και αγωγών ομβρίων υδάτων.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ όμως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, οπότε όμως θα επηρεάσει κυρίως τις ηπειρωτικές περιοχές.

Κοζάνη

Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Κοζάνη σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ.
 Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
Για αύριο Τρίτη 14/6, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Η Αττική με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί σημαντικά και θα σημειωθούν μόνο παροδικές βροχές το απόγευμα.

Αντίθετα, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί της Δευτέρας και ισχυρές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι.



real-meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου