Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Έλαιο μέντας: Δείτε με ποιον τρόπο καθαρίζει τους πνεύμονες!

Τα οφέλη από την κατανάλωση του ελαίου μέντας ειδικά για τον καθαρισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και των πνευμόνων είναι μοναδικά.
Το κύριο συστατικό στο έλαιο μέντας είναι η μενθόλη, η οποία παρέχει την αίσθηση δροσιάς και το άρωμα μέντας, αλλά περιέχει επίσης και πολλά σημαντικά για την υγεία σας συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C, μέταλλα και λιπαρά οξέα.

Εισπνοές με έλαιο μέντας ως μέσο αντιμετώπισης για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος

Χρησιμοποιώντας το έλαιο μέντας, μπορείτε να βοηθήσετε στην εξάλειψη των συμπτωμάτων συμφόρησης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, τα οποία εμφανίζονται ως αποτέλεσμα αλλεργιών, άσθματος, γρίπης, βρογχίτιδας, κρυολογήματος κλπ. Γι 'αυτό και χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε θεραπευτικά σκευάσματα που εφαρμόζονται με επάλειψη στο στήθος και σε άλλα που σκοπεύουν στον καθαρισμό των πνευμόνων.

Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για την σχεδόν άμεση εισπνοή των ατμών του ελαίου μέντας μέσω των ρινικών διόδων. Δεν προκαλεί παρενέργειες, όπως υπνηλία ή άλλες, σε αντίθεση με ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα με ή και χωρίς συνταγογράφηση.

Η μέντα είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Η μεγαλύτερή της θετική επίδραση, ωστόσο, προκύπτει από την εισπνοή της, ειδικά όταν η μέντα είναι σε συγκεντρωμένη μορφή, όπως το αιθέριο έλαιο.

Πολλές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος συχνά προκύπτουν από την εισβολή μικροβίων, τοξινών και άλλων βλαβερών ουσιών στο σώμα και τους πνεύμονες.

Επιστημονικές έρευνες για την επίδραση του ελαίου μέντας

Μια μελέτη για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων της εισπνοής στη ρινική απόφραξη που διεξήχθη από το Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας του πανεπιστημίου Ulm της Γερμανίας, έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην ρινική θερμοκρασία μετά την εισπνοή της μενθόλης, αλλά η εισπνοή της παράγει όντως μια αίσθηση ψύξης. Διαπιστώθηκε ότι η μενθόλη διεγείρει τους υποδοχείς κρύου και έτσι δίνει απλά την αίσθηση του κρύου στον χρήστη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μετά την εισπνοή μενθόλης, οι 16 από τους 18 συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν βελτιωμένη ρινική αναπνοή.

Μια άλλη έρευνα επί των κλινικών επιδράσεων διαφόρων αρωματικών αιθέριων ελαίων σε ασθενείς με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος έγινε από την Μονάδα Συμπληρωματικής και Παραδοσιακής Ιατρικής στο Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής του πανεπιστημίου Technion-Israel Institute of Technology στο Ισραήλ. Ένα διάλυμα ψεκασμού με αρωματικά αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου μέντας χορηγήθηκε σε 60 συμμετέχοντες στην μελέτη. Το συμπέρασμα από την έρευνα ήταν ότι το έλαιο μέντας έφερε σημαντική και άμεση βελτίωση στα συμπτώματα λοιμώξεων και άλλων προβλημάτων σε ασθενείς με δυσκολίες στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα.



dailynutritionnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου