Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Καλοστημένη απάτη η ανάρτηση στο ίντερνετ για το παιδί με καρκίνο

Ζευγάρι είχε κατακλύσει το internet με μηνύματα για οικονομική στήριξη σε παιδάκι που «έπασχε» από καρκίνο...
Καλοστημένη απάτη ήταν η ανάρτηση στο ίντερνετ για ένα παιδάκι μόλις εννέα μηνών που δήθεν πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και χρειάζεται 40.000 ευρώ για να εγχειριστεί στην Αμερική!


Στην πραγματικότητα, ο μικρός Σωκράτης δεν αντιμετωπίζει 
πρόβλημα υγείας, αφού απλώς δεν είναι... υπαρκτό πρόσωπο!

Ενα ζευγάρι απατεώνων από τη Θεσσαλονίκη, που υπολόγιζαν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για να γεμίσουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους, εμφανίζονταν ως «γονείς» του ανύπαρκτου μικρού ασθενούς! Το τελευταίο διάστημα είχαν κατακλύσει το facebook και αρκετές ιστοσελίδες του ίντερνετ με το μήνυμα-έκκληση που περιέγραφε τη συγκινητική ιστορία.

«Ο εννέα μηνών Σωκράτης, λίγο μετά τη γέννησή του, όταν ήταν δύο μηνών, διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην Αμερική, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να μεταφερθεί πάλι στην Αμερική για μεταμόσχευση διότι έχει βρεθεί συμβατός δότης. Οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν το μεγάλο ποσό που απαιτείται, γι' αυτόν τον λόγο κάνουν έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει να συγκεντρωθούν 40.000 ευρώ. Συνολικά, η όλη διαδικασία κοστίζει 60.000 ευρώ, από αυτά υπάρχουν μόνο οι 20.000 ευρώ. Γι' αυτόν τον λόγο έχει δημιουργηθεί λογαριασμός στην τράπεζα για όποιον μπορεί να βοηθήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα που κατέληγε: «Ας βοηθήσουμε όλοι αυτό το παιδί να βγει νικητής με τη βοήθεια του Θεού από τη μάχη που δίνει»!

Επιχειρηματίες

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε ότι η υπόθεση ήταν ανύπαρκτη, όπως και το όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας των γονέων. Πραγματικό ήταν μόνο το όνομα του εμφανιζόμενου ως δικηγόρου που δήθεν εκπροσωπούσε την οικογένεια και θα ρύθμιζε τα της μεταφοράς στην Αμερική.

Για την απάτη κατηγορούνται ένας 35χρονος και η 32χρονη φίλη του, οι οποίοι μπορεί να μη βρήκαν ανταπόκριση για τον μικρό Σωκράτη, όμως εξαπάτησαν και 16 ανυποψίαστους επιχειρηματίες σε Θεσσαλονίκη, Αριδαία, Βέροια και Θάσο, παίρνοντάς τους σχεδόν 25.000 ευρώ με δέλεαρ την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, στο LEADER ή σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα!


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου