Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Υπόθεση Γιακουμάκη: Βίντεο ντοκουμέντο με τα βασανιστήρια σε βάρος του

Βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι οι τραμπουκισμοί με θύμα τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν ένα «παιχνίδι» ανάμεσα σε φοιτητές, περιλαμβάνεται στην ογκωδέστατη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τον «Ελεύθερο Τύπο» και απεικονίζουν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη πεσμένο στο κρεβάτι του δωματίου του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να παρακαλάει τους συμφοιτητές του να σταματήσουν να τον κρατούν «όμηρο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωτογραφίες προέρχονται από βίντεο-ντοκουμέντο, διάρκειας δυόμισι λεπτών, που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και έχει πρωταγωνιστές τους οκτώ νεαρούς που κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον άτυχο φοιτητή.

Το περιστατικό εκτυλίσσεται στο δωμάτιο του Βαγγέλη στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ένας από τους περίπου 8 συμμετέχοντες στο bullying αρχίζει να βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο ακριβώς όταν οι υπόλοιποι πέφτουν πάνω στον Βαγγέλη.

Ο 20χρονος φωνάζει δυνατά ότι πονάει και ζητάει να τον αφήσουν να σηκωθεί από το κρεβάτι. Κανείς όμως δεν τον ακούει. Αντιθέτως ξεσπούν γέλια την ώρα που εκείνος ουρλιάζει.

Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κουνήσει τα ούτε τα πόδια, ούτε τα χέρια του. «Αφήστε με. Πονάω», τους λέει, γελώντας μηχανικά.

Ένας από τους σκληρούς Κρητικούς τον βρίζει χυδαία. Η «πλάκα» φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο όταν ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος μην μπορώντας να κουνηθεί περιμένει να τελειώσει το μαρτύριό του.

Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα». Λίγο μετά το μαρτύριο τελειώνει. Οι νεαροί, μαζί και εκείνος που τραβάει το βίντεο βγαίνουν από το δωμάτιο.

Το υλικό αυτό αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η συγκεκριμένη παρέα συνήθιζε να βιντεοσκοπεί το bullying σε βάρος του 20χρονου, δημιουργώντας για εκείνον μια ακόμα πιο κακή ψυχολογική κατάσταση, υπό τον φόβο της «διαπόμπευσης» του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,  το οπτικοακουστικό υλικό αυτό παραδόθηκε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής από έναν σπουδαστή, ο οποίος «έσπασε» και θέλησε να δείξει τα όσα πραγματικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της εστίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου