Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Αθηνά Ωνάση: Τελικά είναι τόσο πλούσια όσο νομίζουμε;

Με αφορμή το διαζύγιο της Αθηνάς Ωνάση από τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο ήρθαν ξανά στην επιφάνεια οι συζητήσεις αναφορικά με το ακριβές ποσό που αποτιμάται η περιουσία της χρυσής κληρονόμου.

Πολλοί αναρωτιούνται αν η Αθηνά είναι δισεκατομμυριούχος ή πολυεκατομμυριούχος και το κανάλι Ε με μια σειρά από αφιερώματα σε διάφορες εκπομπές του επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, όπως είχε κάνει παλιότερα και το Βήμα της Κυριακής, και μάλλον όλα δείχνουν ότι η χρυσή κληρονόμος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια το ύψος της περιουσίας της τελευταίας των Ωνάσηδων.

Η Αθηνά  κληρονόμησε την περιουσία της μητέρα της και το ήμιση της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη. Ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η Δυναστεία Ωνάση», ότι η Χριστίνα Ωνάση άφηνε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες».

Όταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε μεταβίβασε σε ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της. Ωστόσο, μετά τη γνωριμία της με τον μετέπειτα σύζυγό της επήλθε  ρήξη με τον πατέρα της και ζήτησε πισω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια.

Το μεγάλο ξεπούλημα

Στη συνέχεια η Αθηνά, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα άρχισε να ξεπουλά  μεγάλο μέρος της περιουσία της:

Το ρετιρέ  στην Αvenue Foch του Παρισιού,
Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας
Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
Το Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ έναντι 117 εκατ. ευρώ
Κοσμήματα της μητέρα της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της Χριστίνας Ωνάση αντί 4 εκατ. δολαρίων).
Το 2014 δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αθηνά έχει στη διάθεσή της μια περιουσία μικρότερη των 500 εκατ. ευρώ.

Το 2015 όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30, το trust επέστρεψε στα χέρια της και τα  δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων.

Επομένως η χρυσή κληρονόμος δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά πολυεκατομμυριούχος.

H αποζημίωση του Ντόντα

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφερθεί η Αθηνά καλείται να πληρώσει ακριβά το  διαζύγιό της με τον Αλβάρο, καθότι σύμφωνα με το προγαμιαίο που υπεγράφη το 2005 η Αθηνά θα κληθεί να δώσει περί τα 45 εκατομμύρια δολάρια στον Αλβάρο.topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου