Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να κάνουv οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, καθώς θα πρέπει πριν την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης να καταθέσουν αγωγή κατά του ενοικιαστή και να την υποβάλουν στην εφορία, ενώ ήδη οι προθεσμίες τρέχουν.

Τη λύση για να μη φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες για ανείσπρακτα ενοίκια ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταθέσουν αγωγή κατά του ενοικιαστή και να επισυνάψουν την αγωγή στη φορολογική δήλωσή τους.

«Οι φορολογούμενοι μπορούν να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση. Πρέπει, όμως, πριν καταθέσουν τη φορολογική δήλωση, όχι μετά την κατάθεση, να πάνε σε δικηγόρο για να καταθέσουν αγωγή για τα ανείσπρακτα ενοίκια, να πάνε στη εφορία για να καταθέσουν ένα καθαρό αντίγραφο της αγωγής αυτής και αμέσως μετά να προχωρήσουν στην κατάθεση της φορολογικής δήλωσης, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χαράς Κεφαλίδου.

Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι υπάρχει εξαίρεση των δικηγόρων για την κατάθεση αυτών των αγωγών: «Εχει λυθεί το θέμα από άποψη διαδικασίας σε σχέση με την αποχή των δικηγόρων. Δεν απαιτείται άδεια των δικηγορικών συλλόγων για τη συγκεκριμένη ενέργεια».




iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου