Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Προσοχή στα 20ευρα. Κατασχέθηκαν επτά εκατ. πλαστά

Τίποτα δεν φαίνεται τελικά να πτοεί τους παραχαράκτες που κατάφεραν, καθώς φαίνεται, να παραχαράξουν το νέο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015 και χαρακτηριζόταν ως το πλέον ασφαλές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική αστυνομία κατάσχεσε χθες επτά εκατ. ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα και προχώρησε στη σύλληψη τριών ανδρών που πιάστηκαν να τυπώνουν πλαστά 20ευρα.

Οι τρεις συλληφθέντες -ιταλικής καταγωγής- είχαν ξεκινήσει ολόκληρη επιχείρηση παραχάραξης σε ένα διαμέρισμα έξω από τη Νάπολη στη Νότια Ιταλία. Άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο και τους έπιασαν επ' αυτοφόρω.

«Αυτή ήταν η πρώτη γιάφκα παραχάραξης χαρτονομισμάτων των 20 € που έχουμε ανακαλύψει», ανέφερε ο υπαστυνόμος Guglielmo Sanicola.

«Τα ψεύτικα χαρτονομίσματα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αρκεί να είναι αρκετά καλά για να ξεγελάσουν τον καταναλωτή. Και αυτά που εντοπίσαμε ήταν εξαιρετικής ποιότητας», συμπλήρωσε, μιλώντας στο Reuters.

H νέα έκδοση των χαρτονομισμάτων των είκοσι ευρώ που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 φέρουν ένα διάφανο ολόγραμμα του πορτρέτου της Ευρώπης, της ηρωίδας της ελληνικής μυθολογίας που θάμπωσε με τα κάλλη της τον Δία και από την οποία πήρε το όνομά της η ευρωπαϊκή ήπειρος.



ipaideia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου