Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

7-10 Ιουλίου οι Γιορτές της Γης στη Βλάστη Κοζάνης

Η κρίση γεννά τον φόβο, η ποικιλομορφία την ελπίδα
Στους βίαιους καιρούς της κρίσης, της κατάθλιψης, της εσωστρέφειας και της αποθέωσης του φυλετικού ναρκισσισμού δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε και πάλι εδώ για 16η χρονιά. 7-10 Ιουλίου, θα ζήσουμε και πάλι, όλοι μαζί, ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, θα ζωντανέψουμε την ελεύθερη κοινότητά μας, θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε. Εκεί, στο πανέμορφο, φιλόξενο, αλλά και τόσο οικείο πλέον, φυσικό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης.

Γιατί οι Γιορτές της Γης, η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού, αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες και γκρεμίζει τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.



Το αναλυτικό συναυλιακό πρόγραμμα:

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
•    Poets Duet. Με την μουσικοθεατρική παράσταση: «Στην αρχή του Τραγουδιού το Ποίημα είναι γραμμένο» αρχίζουν οι Γιορτές της Γης. Ο Νικόλας Καραγκούνης και η Εύη Παπαδοπούλου σε μια επιλογή τραγουδιών - μελοποιημένων ποιημάτων, θεατρικού λόγου και μουσικής, από Έλληνες και ξένους ποιητές από το 19ο αιώνα έως σήμερα.
•    ReLocate. Μας παρουσιάζουν το Giokonda ReLocated project, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με φυσικά όργανα, πάνω σε μία ιδέα παλιά και καινούργια που θα σας θυμίσει κάτι που...δεν έχετε ξανακούσει!
•    ALTRIBE band. Ένα τετραμελές Οut of the Blues συγκρότημα που μπολιάζει το μπλουζ με στοιχεία post rock, moody και psychedelic. Έμπειροι μουσικοί με εκρηκτικότητα αλλά και αισθητική απλότητα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
•    Χριστίνα & Αθηνά Κυριακίδη. Η δεξιοτέχνης της Ποντιακής λύρας, Χριστίνα Κυριακίδου, θα μας ταξιδέψει με όχημα τον κεμεντζέ της σε έντεχνα αλλά και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της η Αθηνά στο νταούλι και ο Τόλης Λύρας στην κιθάρα.
•    KOCANI Orkestar. Μια από τις καλύτερες, και πιο γνωστές, βαλκανικές μπάντες χάλκινων πνευστών που πήρε το όνομά της από την πόλη τους στην FYROM, και μετά την εμφάνισή της στην ταινία του Εμίρ Κοστουρίτσα «Ο καιρός των τσιγγάνων» η φήμη της απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.
•    Θραξ Πανκc. Αναμειγνύοντας τα θρακιώτικα με συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη “πανκοπανηγυροψυχεδέλεια” να επαρκεί για να περιγράψει τον ήχο τους. Γκάϊντα, νταούλι και ηλεκτρική κιθάρα μας παρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς της παραδοσιακής τους ψυχεδέλειας.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
•    The Speakeasies Swing Band. Το αγαπημένο swing γκρουπ από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να βάλει τη μη εμπορική μουσική στα ραδιόφωνα και στα ακούσματα του κόσμου στην Ελλάδα. Swing και jazz μουσικές, διασκευές, νέα κομμάτια και παλιά, με ρετρό αλλά έντονα χορευτική διάθεση.
•    Παύλος Παυλίδης & οι B-movies. Με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα μας υπόσχονται ένα υψηλής έντασης live, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη διαδρομή του Παύλου. Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική και έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα μας αλλά και τραγούδια (αγαπημένα ήδη από τον κόσμο) από το νέο του album “Μια πυρκαγιά σ’ένα σπιρτόκουτο”.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016
•    Γλέντι στο δάσος (από το μεσημέρι)
Το καθιερωμένο διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το αποκορύφωμα των Γιορτών της Γης. Μαζί μας φέτος η Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών Παύλος Μελάς από την Σιάτιστα, μια από τις καλύτερες μπάντες της περιοχής, με παραδοσιακούς ρυθμούς απ' όλη την Ελλάδα.
Αλλά μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Και οι χοροί θα κρατήσουν...

και ακόμη...

•    Βασίλης Βασιλάτος & bb5 "percussion system", η "world" έκφραση του κόσμου των κρουστών σε μια καθημερινή διαδρομή ανάμεσα camping, χωριό και festival προκαλεί το κοινό να γίνει μέρος του και να "παίξει" δημιουργικά μαζί του.
•    Αλλά και... Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Οι Γιορτές της Γης διοργανώνονται από την Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης και την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα των Γιορτών στο facebook: EarthFestivalVlasti.
Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9.30 μ.μ. ακριβώς και το καθημερινό εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ, το διήμερο 11 ευρώ και το τριήμερο 15 ευρώ. Περιλαμβάνει και την ελεύθερη κατασκήνωση στον πανέμορφο και κατάφυτο λόφο του Άη Λια που δεσπόζει στο χωριό. Το κυριακάτικο γλέντι είναι με ελεύθερη είσοδο. Και με ιδιαίτερα προσιτές τιμές στα κυλικεία, επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας.

ΙNFO: Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ακόμα και σε περίπτωση καύσωνα ο καιρός είναι αρκετά δροσερός. Ζεστά ρούχα είναι απολύτως απαραίτητα το βράδυ για να μην κρυώσετε και να μπορέσετε να απολαύσετε τη διαμονή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου