Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Παραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός: Αναλάβαμε την εξουσία

Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ίπτανται πάνω από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Στους δρόμους τα τανκς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αεροδρόμια και κεντρικές γέφυρες.

Ο στρατός της Τουρκίας προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι έχει αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters, την ώρα που στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας.
Ο αρχηγός του στρατού σε γραπτή του δήλωση επιβεβαιώνει το πραξικόπημα και δηλώνει πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, τη δημοκρατία και τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθερίων».

«Το κυρίαρχο είναι η αποκατάσταση του κράτους Δικαίου στη χώρα, η αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας», συμπλήρωσε.

«Όλες οι διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας ισχύουν, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου», κατέληξε.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την Άγκυρα. Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία.

Αναμένεται διάγγελμα Ερντογάν

Ο άφαντος μέχρι τώρα Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτντογάν αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από λεπτό σε λεπτό αναμένεται διάγγελμα όπως μεταδίδει το Stratfor.

Ο στρατός έχει καταλάβει την κρατική τηλεόραση

Εδώ και λίγα λεπτά ο στρατός έχει καταλάβει την κρατική τηλεόραση. Από τη στιγμή που έγινε αυτό η κρατική τηλεόραση παίζει συνέχεια το ίδιο δελτίο καιρό.


Taksim meydan askerler ve polsiler tarafından kuşatma altına alınmış durumda
23:49 pic.twitter.com/PFcrhssNJw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου