Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Νορμανδία: Οι δράστες βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία του ιερέα και υποχρέωσαν τις μοναχές να παρακολουθούν

Οι δύο δράστες που επιτέθηκαν στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή. Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα

Σύμφωνα με τον «Independent» οι αδίστακτοι δράστες, που χτύπησαν μέσα στον ιερό καθολικό ναό «ντι Ρουβριέ» της ενορίας του Αγίου Στεφάνου, σε προάστιο νότια της Ρουέν, στη Νορμανδία, με το που μπήκαν στο ναό, έπιασαν από το λαιμό πρώτα τον 86χρονο ιερέα και είπαν στις μοναχές να παρακολουθούν την ώρα που θα του έκοβαν την καρωτίδα.

Ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν την ίδια ώρα, να μη σταματήσει η λειτουργία, την ώρα που κατέγραφαν με κάμερα από την αρχή έως και το τέλος των οικτρών τους πράξεων.

Ο Πατέρας Ζακ Χάμελ γεννήθηκε το 1930 στην διπλανή πόλη, Νταρνετάλ και χειροτονήθηκε το 1958. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν ιερέας στην ενορία της Σεντ Ετιέν.

Η δολοφονία του και μάλιστα με αυτό τον απεχθή τρόπο, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο και ήδη πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν στον Πάπα, ο Ιερέας να καταστεί άγιος. Ένας από αυτούς είναι και ο πρόεδρος της ιταλικής περιφέρειας της Λομβαρδίας, ο οποίος ανέβασε σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το εξής μήνυμα: «Πατέρας Ζακ, είσαι πια μάρτυρας της πίστεως».

Εν τω μεταξύ το απόγευμα έγινε γνωστό, ότι ένας από τους δύο δράστες, του φονικού χτυπήματος μέσα σε καθολικό ναό της Βορείου Γαλλίας, έμενε με τους γονείς του δίπλα ακριβώς από την εκκλησία.

Η πληροφορία αυτή δόθηκε από ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας από τους δράστες, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται γαλλική πηγή της αστυνομίας, είχε επιχειρήσει να περάσει στη Συρία από τουρκικό έδαφος, εκεί όμως ανεκόπη από τις τουρκικές αρχές.



zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου