Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Χωρισμοί των διακοπών: Αυτοί είναι οι 12 λόγοι που συμβαίνουν

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι γεμάτες «νάρκες» για τα ζευγάρια, καθώς αποκαλύπτουν πιο ωμά από ποτέ «θαμμένα» προβλήματα και μεγάλες προσδοκίες. Δεν είναι τυχαίο, που κάθε χρόνο πολλά ζευγάρια «τα σπάνε» ενόψει διακοπών ή γυρίζουν τσακωμένα. Συχνά, δε, κάποιοι προτιμούν να ξεκλέψουν λίγες μέρες και να πάνε κάπου χωρίς το έτερον ήμισυ.
Γιατί, όμως, συμβαίνουν αυτά;

Ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης εξηγεί για τους χωρισμούς των διακοπών: «Τα πρέπει και τα δήθεν έγιναν στις μέρες μας βουνά ολόκληρα, που πλακώνουν τα καθαρά αισθήματα των ανθρώπων. Παρατηρείται μια επίπλαστη ιδεολογική κατασκευή του ονειρικού θέρους, όπου όλοι μεταμορφώνονται σε Διονύσους και σε Συλφίδες, σε μια λίμνη οργασμών μια σύντομη περίοδο της ζωής τους, δηλαδή τώρα τον Αύγουστο, που παίρνουν άδεια οι περισσότεροι. Αδυνατώ να συλλάβω με τον κοινό νου μου πώς, μέσα σε δέκα - το πολύ – μέρες, οι νεκροί στο πνεύμα και βαλσαμωμένοι στη σάρκα του άστεως θα ξαναγεννηθούν, όπως οι μεταξοσκώληκες σε πεταλούδες».

Ακολουθούν οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο… απαγορευμένος καρπός είναι πιο θελκτικός στις καλοκαιρινές διακοπές και οι άνθρωποι χωρίζουν.


  1. Στο διάστημα συμβίωσης των πιστών στον γάμο και στη μακροχρόνια σχέση, πολλοί ανακαλύπτουν ότι ο νόμος της έλξης που τους κρατούσε μαζί στην πόλη, με «μαγικό τρόπο» εξαφανίζεται.
  2. Τα εγώ των συντρόφων συγκρούονται και οι άνθρωποι συνειδητοποιούν στις διακοπές ότι ίσως δεν διάλεξαν και το καλύτερο ταίρι. Οπότε αρχίζουν να ξενοκοιτάνε.
  3. Πολλά ζευγάρια, που στην καθημερινότητά τους βλέπονται λίγο, στις διακοπές είναι μαζί συνέχεια κι αυτή η εντατική συνύπαρξη φέρνει εντάσεις.
  4. Η αγωνία πολλών να περάσουν εξαιρετικά αυτές τις λίγες μέρες, συχνά κάνει τους συντρόφους τους να φαίνονται λίγοι.
  5. Η αγωνία των ζευγαριών να μην πάνε μόνα τους διακοπές, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, τα κάνει να διαλέγουν παρέες, που στην πόλη δεν θα τους έλεγαν ούτε καλημέρα, νομίζοντας ότι η δυστυχία της μονότονης ζωής τους θα εξαφανιστεί.
  6. Η απότομη διακοπή από τη ρουτίνα προκαλεί αλλαγές και ψυχοσωματικά προβλήματα.
  7. Πολλοί έχουν την αγωνία να μετατραπούν από σύντροφοι σε εραστές κι αυτό φέρνει το γνωστό «άγχος της επίδοσης», που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον έρωτα. Επιπλέον, παρατηρείται ο ψυχαναγκασμός του οργασμού, το να κάνω σεξ οπωσδήποτε, το να φλερτάρω οπωσδήποτε.
  8. Η έντονη προπόνηση και οι δίαιτες πριν από τις διακοπές, προκαλούν εκνευρισμό κι επιθετική συμπεριφορά, που ξεσπά συνήθως στα οικεία πρόσωπα.
  9. Στις διακοπές υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος για να σκεφτούν τα ζευγάρια τα προβλήματα που θα φέρει η επόμενη χρονιά στη ζωή τους. Τα υπαρξιακά άγχη και η κατάθλιψη εντείνονται.
  10. Στις διακοπές γεννιέται ένα σύνδρομο, που έχει σχέση με εκείνο της Σταχτοπούτας. Ο καθρέφτης συνήθως λέει, πως δεν είστε οι πιο όμορφοι στην παραλία, ούτε οι πιο πλούσιοι, ούτε οι πιο ευτυχείς. Το σύνδρομο αυτό γεννά φθόνο για τους γύρω σας και για τον εαυτό σας, κάτι που έχει συνέπειες στις σχέσεις.
  11. Το σύνδρομο του μεγέθους. Η έκθεση των ανατομικών προσόντων πάντα δημιουργεί σε κάποιους ανησυχίες και ανασφάλειες – η μεγέθυνση φαλλού ως ιδέα ξεκίνησε στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο.
  12. Το σύνδρομο «τρίγωνο του διαβόλου» (μαστοί, οπίσθια, κοιλιακοί) κάνει τις παραλίες πασαρέλες, καθώς πολλές γυναίκες περπατούν στην άμμο στις μύτες, μιμούμενες το εφέ των ψηλοτάκουνων.


«Στις διακοπές δεν χρειάζονται πολλά ρούχα, ούτε πολλές προσδοκίες για επιδόσεις… Σπαλιάρα. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καλύτερος σύντροφος είναι αυτός που έχουμε και όχι αυτός που θα θέλαμε να έχουμε. Γιατί η ιδανική σχέση, το ιδανικό σεξ, ο ιδανικός σύντροφος είναι σαν την αλήθεια, άπιαστη ακόμη για τον ανθρώπινο νου», διασαφηνίζει ο  Δρ Κωνσταντινίδης.

«Θυμηθείτε τους στίχους του Μεγάλου Αλεξανδρινού: Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ, στην κώχη ετούτη τη μικρή, σε όλην τη γη την χάλασες… Όπερ σημαίνει ότι, αν νομίζετε πως είστε καλά στο Παγκράτι, να πάτε και στο ξερονήσι. Αν όχι, καλύτερα να μείνετε σπίτι, γιατί θα φαγωθείτε μέχρι και για τα κουνούπια», καταλήγει χαρακτηριστικά.



iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου