Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Όλη η αλήθεια για το επεισόδιο με τον Τσοχατζόπουλο στις φυλακές

Σε ένα γαϊτάνι εξελίσσεται πλέον η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι μαρτυρίες αλλά και οι διαβεβαιώσεις ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στους δύο φερόμενους πρωταγωνιστές μιλούν για ένα επεισόδιο το οποίο δεν πήρε έκταση, αφού πρόλαβαν και επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι.
Έτσι αμέσως μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τον τραυματισμό του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού εξαιτίας των βίαιων χτυπημάτων που δέχτηκε από τον συγκρατούμενό του, Βασίλη Στεφανάκο, οι δικηγόροι του πρώην υπουργού προχώρησαν σε δηλώσεις διάψευσης του περιστατικού, ωστόσο δεν αρνήθηκαν ότι ο πελάτης τους ενεπλάκη σε επεισόδιο που συνέβη στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παγόροπουλο -τον ένα εκ των νομικών εκπροσώπων του 77χρονου πρώην πολιτικού- ο πελάτης του δεν υπέστη κάποια μορφή βιοπραγίας, από τον Βασίλη Στεφανάκο, ωστόσο μίλησε για ένα επεισόδιο μεταξύ των τροφίμων του σωφρονιστικού ιδρύματος, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτά που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση στις φυλακές.

Παράλληλα ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του πολιτικού, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει: «Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων. Η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού», αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού κ. Κοτσαλή και συνεχίζοντας προσθέτει: «Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού».

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση του Βασίλη Στεφανάκου, καθώς ο συνήγορος, Βασίλης Καπερνάρος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση. «Σήμερα, η εφημερίδα Έθνος δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της, φωτογραφία του εντολέα μου, κ. Βασίλη Στεφανάκου, με τη σημείωση: «Άγριος Ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή». Το κείμενο αυτό, (ολόκληρη η σελίδα 28), είναι κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου.

Επειδή ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν, σήμερα, σε επίσκεψη μου στη φυλακή, μου ανετέθη από τον θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος. Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια».

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Βασίλης Στεφανάκος μιλώντας στην εφημερίδα «Freddo» αρνείται ότι ξυλοκόπησε τον πρώην υπουργό.

Πειθαρχικές έρευνες

Την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταζε τη διενέργεια δύο πειθαρχικών προκαταρκτικών ερευνών προκειμένου να εξακριβωθούν εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη για τυχόν ευθύνες κρατούμενων, νέες μαρτυρίες για το περιστατικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας. «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά το περιστατικό ήταν σε έξαλλη κατάσταση και φώναζε συνεχώς. Ο Στεφανάκος από την πλευρά του τον φώναζε παλιόγρια και λαμόγιο», λένε στο protothema.gr πηγές από τον Κορυδαλλό.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα του Έθνους

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό με θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών όπου κρατείται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στις 20:30 το βράδυ και για ασήμαντη αφορμή. Μάλιστα όπως αναφέρει το «Έθνος», όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα» του είπε και άρχισε να τον χτυπάει με βία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ''Εθνος'' Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων που δεν έκαναν κάτι για να προστατεύσουν τον πρώην υπουργό. Παρόντες στο χώρο που είχε μετατραπεί σε...ρινγκ ήταν γνωστός ποινικολόγος, αλλά και ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασθείς για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών σε άσχημη κατάσταση, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν σφοδρότατα.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου