Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Ποιοι είναι οι ληστές της τράπεζας Πειραιώς. Καρέ, καρέ το πως έδρασαν από τις κάμερες

Οι τέσσερις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα Πειραιώς κρατώντας πιστόλια και αυτόματα. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν όλες τις κινήσεις και τη μεθοδολογία τους
Ήταν δύο και τέταρτο το μεσημέρι όταν δυο αδύνατοι άνδρες πέρασαν την πόρτα της τράπεζας. Οι δυο λεπτοί “κύριοι” έμοιαζαν να είναι απλοί πελάτες.
Φορούσαν μπλου τζιν και μακρομάνικο πουκάμισο ο ένας και κοντομάνικο μπλουζάκι ο δεύτερος. Τίποτε δεν έμοιαζε ύποπτο.

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που παρουσιάζει η εφημερίδα Freddo ο άνδρας με το κοντομάνικο μπαίνει στην τράπεζα στέκεται δίπλα στην πόρτα και βγάζει από τη ζώνη του ένα πιστόλι.
Ο συνεργός του κρατάει δυο μαύρες σακούλες.
Και οι δύο φορούν μάσκες σιλικόνης για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Μοιάζουν γέροι και φαλακροί, αλλά σίγουρα δεν είναι. Απειλούν αμέσως τη διευθύντρια του υποκαταστήματος και υποχρεώνουν υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας να μπουν σε ένα δωμάτιο όπου τους κλειδώνουν.
Αφήνουν τη διευθύντρια έξω για να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Όση ώρα διαρκεί η αναμονή για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο οι δράστες ελέγχουν το χώρο, ενώ έξω από το υποκατάστημα περιμένουν ντυμένοι εργάτες οι δυο συνεργοί τους.
Υποχρεώνουν τη διευθύντρια να ανοίξει και έτσι μπαίνουν και οι άλλοι δύο ληστές που έχουν δυο μεγάλους σάκους με όπλα και σύνεργα για τη διάρρηξη που θα ακολουθήσει στις θυρίδες του υποκαταστήματος.
Ζητούν από τη διευθύντρια να τους οδηγήσει το θησαυροφυλάκιο και εκεί αναλαμβάνουν δράση ο “χοντρός” και ο ψηλός ληστής.
Κόβουν τις θυρίδες, αρπάζουν το περιεχόμενο και στη συνέχεια βγαίνουν από το υποκατάστημα χωρίς κανείς να αντιληφθεί μέχρι να φύγουν το παραμικρό.

Οι ληστές έφυγαν από την Τράπεζα αφού πρώτα είχαν μαζέψει σε μια σακούλα όλα τα κινητά τηλέφωνα τα οποία και κλείδωσαν στης τουαλέτες του υποκαταστήματος.
Μόλις βγήκαν από την τράπεζα φόρτωσαν τους σάκους με τα κλοπιμαία τα όπλα και τα εργαλεία σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους, ενώ οι ίδιοι έφυγαν από το σημείο κατά πάσα πιθανότητα πεζοί.
Όσον αφορά στις έρευνες, το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας φαίνεται να απομακρύνεται και πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών, στο ποινικό κομμάτι και συγκεκριμένα εξετάζουν φακέλους πρόσφατα αποφυλακισμένων για ληστείες, αλλά και κρατούμενους των φυλακών που έχουν πάρει αυτό το διάστημα άδεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου