Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Κοζάνη: Κυβερνητικό κλιμάκιο για την παραλίμνια ζώνη Πολυφύτου

Ημερίδα για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης και την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου, παρουσία επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και Κυβερνητικού κλιμακίου, αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα με πρωτοβουλία του βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον κ. Μουμουλίδη στη σύσκεψη που οργάνωσε  με τους προέδρους των 15 δημοτικών διαμερισμάτων  της παραλίμνιας ζώνης του Πολυφύτου. Όπως τόνισε, ο συνολικός σχεδιασμός αξιοποίησης της περιοχής της λίμνης, θα οδηγήσει σε δραστηριότητες που θα αλλάξουν ριζικά τον χάρτη όχι μόνο της Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αλλά και συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων και οικισμών της λίμνης Πολυφύτου έθεσαν επιτακτικά το θέμα της κατασκευής  και λειτουργίας του αρδευτικού της Βόρειας ζώνης, αλλά και της κατασκευής ενός περιμετρικού δρόμου γύρω από την λίμνη. Επίσης έγιναν αναφορές στη δημιουργία ιχθυόσκαλας, όπως επίσης της  ανάπτυξης της ιχθυοκαλλιέργειας, και της δημιουργίας υποδομών για θαλάσσιο αθλητισμό και τουρισμό.



ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου