Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ζουν περισσότερο από τους άλλους όσοι διαβάζουν βιβλία

Αν βάζεις στόχο να γεμίζεις όλο και περισσότερο τη βιβλιοθήκη σου με βιβλία που διαβάζεις ανά εβδομάδα, τότε εύγε, θα ζήσεις πολλά χρόνια.Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να σε πείσουν ότι αξίζει να βάλεις το διάβασμα στη ζωή σου, κυρίως ψυχολογικής και εκπαιδευτικής φύσεως. Τώρα, έχεις έναν ακόμη σημαντικό λόγο: τη μακροζωία.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Social Science and Medicine", οι συστηματικοί αναγνώστες βιβλίων ζουν κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο, σε σύγκριση με εκείνους που δεν διαβάζουν καθόλου.
Όσο για εκείνους που διαβάζουν περίπου 3,5 ώρες την εβδομάδα; Έχουν 17% λιγότερες πιθανότητες να αφήσουν τούτο το μάταιο κόσμο μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Μία επισήμανση της έρευνας είναι ότι τα βιβλία είναι περισσότερα αποδοτικά υπέρ της μακροζωίας από τις εφημερίδες  και τα περιοδικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις τις συνδρομές σου σε όποιο έντυπο και αν είχες.

Αυτό που σίγουρα σημαίνει είναι ότι ήρθε ο καιρός να ξεκινήσεις εκείνο το μυθιστόρημα που έχεις να σε περιμένει μήνες στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβάτι σου.


ladylike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου