Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τεράστια η καταστροφή από τη φωτιά στην Εύβοια. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πυρόπληκτες περιοχές - video

Τεράστια καταστροφή άφησε πίσω της η πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος του πευκόφυτου δάσους της Βόρειας Εύβοιας.
Αρχές και κάτοικοι μετρούν πλέον τις πληγές τους αν και η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει ακόμη τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αεροπλάνα και ελικόπτερα, στρατός, τοπική αυτοδιοίκηση, και εθελοντές συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από προχθες το απόγευμα βρίσκεται στη Λίμνη και ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου να σχεδιαστεί η επόμενη ημέρα.

Πάντως ο Κώστας Μπακογιάννης, θέλοντας να στηρίξει τον τουρισμό της περιοχής μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας,τονίζει πως η ζωή στη Λίμνη συνεχίζεται και είναι ασφαλής.

Ναι η βόρεια Εύβοια έχει πληγωθεί, αλλά είναι εδώ, είναι ζωντανή κατέληξε ο κύριος Μπακογιάννης.




lamiastar

Στάχτη και αποκαΐδια

Την απόλυτη οικολογική καταστροφή άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μετά από τρεις ημέρες.

Τουλάχιστον τριάντα χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη και θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες για να επανέλθει η ισορροπία στη φύση.

O αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας κήρυξε μάλιστα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σημαντικό είναι το ότι καμία εστία δεν παραμένει πλέον ενεργή, καθώς αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες αναζωπυρώσεις που υπήρξαν. Ωστόσο, στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των δυνάμεων που επιχειρούσαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το μεσημέρι πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας (Λίμνη, Κατούνια, Μονή Γαλατάκη).



antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου