Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη με 120 εκθέτες η Εμποροβιοτεχνική έκθεση στα Κοίλα (VIDEO)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το απόγευμα από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη η «32ης Έμπορο-βιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτ. Μακεδονίας», που θα λειτουργεί 21 – 26 Σεπτεμβρίου,  στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Τη συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα  οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης, Κ. Κυριακίδης και  του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης. Κ. Γ. Ευρενιάδης καθώς και Μέλη της Διοίκησης, στα γραφεία του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης, τόνισαν πως μέσω της έκθεσης γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα. Οι εκθέτες είναι όσοι και πέρυσι, δηλαδή 120 τον αριθμό, ενώ στα περίπτερα της έκθεσης θα υπάρχουν και δύο επιμελητήρια άλλων περιοχών, καθώς και περίπτερο από την Ταϊβάν, στο πλαίσιο προώθησης και ανάπτυξης των προϊόντων μας (αρωματικών - φαρμακευτικών) στις εκεί περιοχές.

Επίσης, στις 23 ημέρα Παρασκευή ο ΟΑΠΝ θα συνδιοργανώσει στο πλαίσιο της έκθεσης μια μεγάλη εκδήλωση με μαγειρική, ενώ την τελευταία ημέρα της έκθεσης η Τροχαία Κοζάνης θα μοιράζει ποδήλατα μετά από κλήρωση, από τους μαθητές που θα συμμετέχουν στα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και τα έντυπα που θα συμπληρώσουν στο περίπτερο που θα λειτουργεί εκεί.

Για την ανάγκη στήριξης του θεσμού έκαναν λόγο τόσο οι κ.κ. κυριακίδης και Ευρενιάδης, με το ΕΒΕ να επιχορηγεί το 30% σε κάθε μέλος το που έκλεισε περίπτερο. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η Περιφέρεια με την επιδότηση 30% σε αγρότες, ενώ στηρίζει διαχρονικά όλες τις αντίστοιχες εκθέσεις, όπως είπε ο κ. Καλαϊτζόπουλος.
Στη συνεργασία με την Ταϊβάν για  τα αρωματικά φυτά, μετά την πρόσφατη επίσκεψη εκεί, αναφέρθηκε ο Λ. Ιωαννίδης, ενώ στις εκδηλώσεις κινητικότητας που συνδυάζονται με την επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος κ. Τασοπούλου. Για την εκδήλωση μαγειρικής μίλησε η κ. Φτάκα, ενώ ο πρώην πρόεδρος Π. Αποστολίδης μίλησε μεταξύ άλλων και για τη συμμετοχή της έκθεσης Τροχαίας.


Ειδικότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης:

"Μια ανάσα λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της 30ης Εμποροβιοτεχνικής και γεωργικής έκθεσης, μιας έκθεσης που την έχουν ανάγκη το καταναλωτικό κοινό, ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες. Η κρίση στον επιχειρηματικό κόσμο είναι μεγάλη, για αυτό και η προσπάθεια που καταβάλαμε φέτος είναι μεγάλη. Δεκάδες συνάδελφοι θα εκθέσουν υπηρεσίες και ευελπιστούμε ότι την προσπάθεια αυτή θα την τιμήσουν οι πολίτες. Για πολλές δράσεις έκανε λόγο εφέτος στην έκθεση ο κ. Ευρενιάδης, σημειώνοντας ότι θα έρθουν και αποστολές Ταϊβάν και Τουρκίας.
 "Η περιφέρεια είναι δίπλα σε κάθε επιχειρηματική βάση, όπου και να γίνεται τέτοια προσπάθεια", είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης, αναφερόμενος εκτός από την επιχορήγηση σε παραγωγούς και στη στήριξη που παρέχεται στους εκθεσιακούς θεσμούς. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΕΤΑΑΝ στην έκθεση των Κοίλων, το οποίο θα συμμετέχει με περίπτερο στην έκθεση.
Τέλος, είπε ότι ψηφίστηκε από το Περιφερειακό συμβούλιο κονδύλιο 72.000 ευρώ για το Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων (για να είναι ιδιόκτητο), ενώ τόνισε πως παρόμοια θα είναι η στήριξη και σε άλλες εκθεσιακές προσπάθειες. Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη για την περιοχή και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από συνεργασίες είπε ο δήμαρχος Κοζάνης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στην Ταϊβάν , προωθώντας τα ποιοτικά μας προϊόντα.
Πως η βιώσιμη κινητικότητα μπορεί να προωθήσει την επιχειρηματικόττηα , θα επιχειρήσει να δείξει ο δήμος Κοζάνης, μέσα από την Έκθεση, ενώ όπως είπε η κ. Τασοπούλου "θα δείξουμε πως οι καινοτόμες ιδέες μπορεί να συμβάλλουν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και να ενισχύσουν την τοπική αγορά".
Από την πλευρά της η κ. Φτάκα αναφέρθηκε στην ανάδειξη της πολιτισμικής κουζίνας του Δήμου Κοζάνης, μέσα από δέκα συμμετέχοντες πολιτιστικούς συλλόγους. Στην εκδήλωση που θα γίνει στο περιθώριο της έκθεσης, θα υπάρχουν δείγματα ποντιακής κουζίνας, από την πόλη της Κοζάνης, από τη Θράκη και άλλες περιοχές. "Με τη χρήση τοπικών προϊόντων, θα τα αναδείξουμε τον καλύτερο τρόπο μέσα από την τέχνη της μαγειρικής", τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την εκδήλωση που θα γίνει την ερχόμενη παρασκευή στις 7 το απόγευμα.
Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι στο "φινάλε" της έκθεσης η έκθεση Τροχαίας θα μοιράσει δεκάδες ποδήλατα σε μικρούς φίλους, σε μια εκδήλωση που στέκεται η αφορμή για να γεμίσει το εκθεσιακό κέντρο με χιλιάδες κόσμου εκείνη την ημέρα!

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 17.30-22.30 , ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ: 10.30-22.30


. .



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου