Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι 145 ετών

Μάλλον, βρέθηκε ο «νέος» γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και αυτή τη φορά είναι από την Ινδονησία. Ο Μπάχ Γκότο, σύμφωνα με την ταυτότητά του, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1870, και σήμερα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχοντας κλείσει 145 χρόνια ζωής.

Μάλιστα, ο Γκότο πριν από 20 χρόνια αγόρασε τον τάφο του πιστεύοντας πως… είχε φτάσει η ώρα του. Σήμερα, όμως, ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι τόσο γέρος ώστε να έφρασε η ώρα να πεθάνει.Αν και αρκετοί αμφισβήτησαν την γνησιότητα της ταυτότητάς του, οι αρχές της Ινδονησίας επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά της, λόγω της παλαιότητας των αρχείων που έχουν στη διάθεσή τους. .

Μέχρι την εμφάνιση του Γκότο ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο άνηκε στην γαλλίδα Ζαν Κλεμάντ που έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών.

Να σημειωθεί πως ο Γκότο  είναι ο μοναδικός επιζήσας από τα υπόλοιπα 10 αδέρφια του όπως επίσης και από τις τέσσερις συζύγους που είχε στη ζωή του, με την τελευταία να πεθαίνει το 1988, ενώ έχουν πεθάνει και όλα του τα παιδιά του. Σήμερα ζει με τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τρισέγγονά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου