Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

40.000 δωρεάν τετράδια θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας

Έφτασαν σήμερα το πρωί στα υπόγεια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ τα 40.000 τετράδια που προσφέρει το υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα το Εθνικό Τυπογραφείο, για να διατεθούν σε μαθητές στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα τετράδια παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης και θα ακολουθήσει η παράδοση στους δήμους που με τη σειρά τους θα φροντίσουν για τη διανομή στα σχολεία.

ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΔΙΑ 
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ






Ο κ. Καρυπίδης, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ενώ τόνισε πως με βάση την απόφαση που ελήφθη για τον καταμερισμό τους, θα λάβει κάθε μαθητής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από δύο τετράδια, όπως επίσης και τα ειδικά σχολεία. Ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 12.000 μαθητές. Τα τετράδια που θα περισσέψουν, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, θα δοθούν σε άπορες οικογένειες.
Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και το δημόσιο σχολείο. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, με το 2.8 του ΑΕΠ. Είναι μια συμβολική πρωτοβουλία, για την οποία συγχαίρουμε τον υπουργό", είπε από την πλευρά του Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλος.


Ήδη έχει γίνει ο καταμερισμός και οι δήμοι θα προσέλθουν από σήμερα κιόλας για να πάρουν τις απαιτούμενες ποσότητες.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικό Τυπογραφείο θα διανέμει στο σύνολό τους 70.000 τετράδια, εκ των οποίων η Δυτική Μακεδονία παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Τα υπόλοιπα θα δοθούν στη νησιωτική Ελλάδα και την Αττική.


`

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου