Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών στο Νομό Κοζάνης - Ποια χωριά χρειάζονται άμεση παρέμβαση

ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΡΩΜΙΟ - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΑΙΑΝΗ

- Ποια χωριά χρειάζονται άμεση παρέμβαση- Προβλήματα σε Γαλατινή , κατολισθήσεις και στην Ελάτη

Η κοινότητα του Χρωμίου Δήμου Κοζάνης, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Νομό Κοζάνης τις προηγούμενες ημέρες. Το χωριό "κόπηκε" στα δυο,

εξαιτίας ενός δρόμου που χάλασε και χρειάζεται άμεση παρέμβαση , ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για "βιβλική καταστροφή" λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, με βάση την αυτοψία των κλιμακίων της Π.Ε. Κοζάνης και την εικόνα που υπάρχει, κλειστός παραμένει ο δρόμος Καισαρειάς - Αιανής στον "χάντακα", ενώ προβλήματα με γκρεμισμένα σπίτια αντιμετωπίζει η Γαλατινή Βοΐου, καθώς επίσης κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην Ελάτη.



Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, έχει φύγει ήδη προς τους δήμους της περιοχής ένα υπερ - επείγον έγγραφο , στο οποίο και τους ζητάτε να γίνει καταγραφή των ζημιών στα τοπικά διαμερίσματα, ώστε εν συνεχεία να παρέμβει η περιφέρεια σε συνεργασία με την Πολιτική προστασία.

Σε ό,τι αφορά το Χρώμιο, ο κ. Πλακεντάς είπε ο η ζημιά είναι όντως πολύ μεγάλη, ενώ ήδη τα κλιμάκια της περιφέρειας σε συνεργασία με το δήμο Κοζάνης και τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες έκαναν αυτοψία στο χωριό. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, με το χωριό να έχει κοπεί στα δύο, ενώ στόχος είναι η παρέμβαση να γίνει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η καθημερινότητα των κατοίκων. Από τις καταστροφές στο Χρώμιο δεν έλειψαν τα πλημμυρισμένα σπίτια και η λάσπη που κάλυψε τα πάντα , με τους κατοίκους να λένε πως παρόμοια καταστροφή το χωριό τους έχει να δει από το 1984.  Ο δρόμος χάλασε επίσης και στο σημείο που πάει για Γρεβενά (επαρχιακή οδός Αιανής Γρεβενών, με την επαρχιακή οδό να έχει κοπεί στα δυο.
Κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας παραμένουν στο σημείο "χάντακας" ,όπου έχει κλείσει ο δρόμος από την Παρασκευή ήδη, μεταξύ των χωριών Καισαρειάς και Αιανής.

Επίσης, κατολισθήσεις υπάρχουν και στο χωριό Ελάτη, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη Γαλατινή Βοϊου, καθώς επίσης παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες και στην αγροτική οδοποιία σε διάφορα σημεία του νομού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα  του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, ήταν η κλειστή Εγνατία Οδός, σε ένα σημείο που λόγω κατασκευαστικού λάθους δεν μπόρεσε για μια ακόμη φορά να διώξει τα ύδατα (στο ύψος της Νέας Νικόπολης), με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμείνει κλειστός και να δοθεί στην κυκλοφορία το απόγευμα της Κυριακής!

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου