Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Kαστοριά: Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και αρπαγής γουνοποιού.Συνελήφθησαν οι τρεις απαγωγείς

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 29, 35 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψής τους.
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και της αρπαγής 65χρονου Έλληνα, ιδιοκτήτη καταστήματος γουναρικών,που διαπράχτηκε τον περασμένο Μάρτιο στην περιοχή Τοιχιού Καστοριάς.

Συνελήφθησαν  στην Αττική τρεις Έλληνες, ηλικίας 29, 35 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψής τους.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης κλιμακίου αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για το θέμα  δόθηκε συνέντεύξη τύπου από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχο Παναγιώτη Ντζιοβάρα,τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς Ευθύμιο Αμαραντίδη και τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς Αστυνομικό Υποδιευθυντή Νικόλαο Έξαρχο. Όπως αναφέρθηκε, από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα στοίχημα η εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις ημεδαποί συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από τον  Ιανουάριο, με σκοπό τη διάπραξη της συγκεκριμένης ένοπλης ληστείας και αρπαγής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάπραξη της, οι τρεις συλληφθέντες είχαν επιμέρους ρόλους και συγκεκριμένα ο 37χρονος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», ενώ οι άλλοι δυο, (ο 29χρονος και ο 35χρονος), φορούσαν στολές αστυνομικών και προσποιούμενοι τη διενέργεια αστυνομικού – οικονομικού ελέγχου, ακινητοποίησαν το όχημά του 65χρονου.

Με την απειλή πιστολιών τον ανάγκασαν να επιβιβασθεί σε όχημα που χρησιμοποιούσαν και μετέβηκαν στο κατάστημά – εργαστήριό του στην Καστοριά, όπου με χρήση βίας τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν 80.000 €.

Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στην περιοχή Καλλιθέα Καστοριάς, αφού τον δέσμευσαν σε δέντρο και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν δυο οχήματα (Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα) για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 29-01-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και την 27-02-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ψυχικού αντίστοιχα, στα οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες. Επίσης χρησιμοποίησαν και ένα Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα, το οποίο εγκατέλειψαν. Και τα τρια οχήματα ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους  ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως πρόεκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές ενώ ο  29χρονος ταυτοποιήθηκε και ως δράστης ληστείας, που είχε διαπραχθεί τον Απρίλιο του 2010 σε περιοχή της Αθήνας.

ΕΡΤ‎ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου