Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Κρίση στη Samsung με το κινητό που εκρήγνυται

Φρένο στην αποστολή προς τις διάφορες αγορές του νέου κινητού τηλεφώνου-«ναυαρχίδας», του Note 7 βάζει η Samsung, μετά από αναφορές ότι η συσκευή... εκρήγνυται κατά τη διάρκεια της φόρτισης της μπαταρίας.

Μικρός μέχρι στιγμής αριθμός κατόχων της πανάκριβης συσκευής έχει αναφέρει ότι το κινητό του, στη διάρκεια της φόρτισης ξαφνικά πήρε φωτιά και εξερράγη.

 Οι αναφορές αυτές, μαζί με τις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο των κατεστραμμένων κινητών, θορύβησαν τον Κορεατικό γίγαντα των ηλεκτρονικών, ο οποίος φαίνεται ότι μπλόκαρε τις αποστολές των συσκευών προκειμένου να ελέγξει αν το πρόβλημα είναι συμπτωματικό ή αν αφορά στο σύνολο των συσκευών.

Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει «παγώσει» τις αποστολές του Note 7, αλλά ότι απλώς τις καθυστερεί προκειμένου να διαπιστώσει πού οφείλεται το πρόβλημα.
Για την ώρα, η εταιρεία συμβουλεύει τους κατόχους του Note 7 να το φορτίζουν μόνο με το καλώδιο που παρέχεται μαζί με τη συσκευή, να κρατούν το κινητό μακρυά από σημεία που θερμαίνονται και μακρυά από υγρασία.


Το Note 7 κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, στις 19 Αυγούστου, σκοπεύοντας να το δώσει και στον υπόλοιπο πλανήτη μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τώρα, η καθυστέρηση προκαλεί πρόβλημα στη Samsung, η οποία ήλπιζε με το Note 7 να «χτυπήσει» την Apple, η οποία παρουσιάζει στις 7 Σεπτεμβρίου το iPhone 7 και 7 Plus.




topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου