Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι απολύσεις εκπαιδευτικών. Ποιους αφορούν

Ξεκίνησε η απομάκρυνση εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν απουσίαζαν από τα καθήκοντά τους από σχολεία και πανεπιστήμια όλης της χώρας, ενώ λάμβαναν κανονικά τον μισθό τους.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πέντε πρώτες απολύσεις ενώ έπονται κι άλλες.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για 4 δασκάλους αλλά και για έναν καθηγητή πανεπιστημίου που πλέον βρίσκονται εκτός δημοσίου καθώς υπογράφηκε ήδη η οριστική τους απόλυση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις «καθηγητών- φαντάσματα» είναι αυτή του καθηγητή πανεπιστημίου στην Πάτρα που οι φοιτητές δεν το είδαν ποτέ στο αμφιθέατρο και μετά από τις καταγγελίες τους αποκαλύφθηκε ότι έλειπε συστηματικά και έτσι έγινε διακοπή της μισθοδοσίας τους. Την ίδια μοίρα είχαν και άλλοι τέσσερις δάσκαλοι, δύο στην Κεντρική Μακεδονία, ένας στην Κρήτη και ένας στο Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν άφαντος για 8 χρόνια! Οι άλλοι τρεις έλειπαν από έναν ως 5 μήνες χωρίς δικαιολογία και κάπως έτσι βρέθηκαν εκτός δημοσίου.

Σημειώνεται πως εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασίας του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Για να γίνει αυτή όμως η χρονοβόρα διαδικασία πρέπει πρέπει να κινηθεί εναντίον του ο άμεσος προϊστάμενος (διευθυντής σχολείου, τμήματος κλπ) και να ενημερώσει την αρμόδια διεύθυνση.




eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου