Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου

Κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350.

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.

Κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350, στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στις θέσεις 501-600 κατατάσσονται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις θέσεις 601-800 είναι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Αυτά είναι τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια:

 1. Οξφόρδη

 2. Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια

 3. Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ

 4. Κέιμπριτζ στη Βρετανία

 5. Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης

 6. Χάρβαρντ στις ΗΠΑ

 7. Πρίνστον στις ΗΠΑ

 8. Αυτοκρατορικό Κολέγιο Λονδίνου,

 9. ΕΤΗ Ζυρίχης

 10. Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Στο συγκεκριμένο κατάλογο κυριαρχούν τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια από χώρες της Ασίας.

Η Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων από το Times Higher Education που περιλαμβάνει 980 πανεπιστήμια, γίνεται με μια σειρά από κριτήρια μεταξύ των οποίων η διδασκαλία, η έρευνα και η διεθνή εικόνα.
alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου