Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Συνδέονται οι ισχυροί σεισμοί στην Ιταλία με τις δονήσεις στην Ελλάδα;

Ανήσυχοι εμφανίζονται για τις χθεσινοβραδινές σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία οι Έλληνες σεισμολόγοι, οι οποίοι παρακολουθούν το φαινόμενο και εκτιμούν ότι αποτελούν συνέχεια του φονικού σεισμού 6,2 ρίχτερ, στο Αματρίτσε, τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου, που κόστισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους.

Ωστόσο, δεν συνδέουν τον σεισμό με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται το τελευταίο καιρό στην Ελλάδα, με χαρακτηριστική τη σεισμική δόνηση 5,5 ρίχτερ στα Γιαννενα, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα 4,3 ρίχτερ ταρακούνησαν τη Σάμο.

Ο πρώτος σεισμός σήμερα στην κεντρική Ιταλία, εντάσεως 5,4 ρίχτερ, έγινε στις 19.11 (τοπική ώρα) με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Μόλις δυόμιση ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος -πιο ισχυρός- σεισμός, έντασης 6,1 βαθμών ρίχτερ και με εστιακό βάθος 20 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερος πανικός στους κατοίκους.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου