Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Εξιχνιάστηκε νέα σπείρα που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

-Εξιχνιάσθηκαν 21 περιπτώσεις απάτης για τις οποίες συνελήφθη 32χρονη υπήκοος Βουλγαρίας – Αναζητούνται δύο δράστες
-Κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ – `Τι συμβουλεύει η αστυνομία!
Νέα επιτυχία των αστυνομικών αρχών του Νομού Κοζάνης, με την εξάρθρωση σπείρας που επιδίδονταν σε τηλεφωνικές απάτες σε άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, από τους οποίους με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές αρχές το τμήμα ασφάλειας Πτολεμαΐδας , η αστυνομία Κοζάνης σε συνεργασία με το με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, συνέλαβαν μια 32χρονη Βουλγάρα, κάτοικο Αριδαίας και είναι σε αναζήτηση δύο ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών.
Οι δράστες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα υπαιτιότητας συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα πήραν τηλέφωνο σε 86χρονο στην Πτολεμαΐδα, από τον οποίο απέσπασαν 3.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι πρέπει να πληρώσει για να μην μπει φυλακή εγγονός του, που δήθεν ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο υποτίθεται σκοτώθηκε μια ανήλικη.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, που έκανε και τις σχετικές δηλώσεις σήμερα το πρωί, η εκτιμώμενη λεία από τις απάτες και το ύψος επαπειλούμενης ζημίας από τις απόπειρες ξεπερνά τις -140.000- ευρώ!

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα εξαρθρώθηκε και άλλη μια σπείρα που δρούσε με τον ίδιο τρόπο, εξαπατώντας τον κόσμο και τηλεφωνώντας στα σπίτια τους για δήθεν τροχαία ατυχήματα.
Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν τους πολίτες που θα πέσουν θύματα απάτης να συνεργαστούν με την αστυνομία, ενημερώνοντας αμέσως το 100 και κλείνοντας ραντεβού με τους δράστες, προκειμένου σε ενδεχόμενα νέα περιστατικά να υπάρξουν άμεσα συλλήψεις.
Αξίζει να αναφερθεί πως με την εν λόγω σύλληψη εξιχνιάστηκαν συνολικά 21 περιστατικά απάτης, που έγιναν με «καταιγισμό» τηλεφωνημάτων σε σπίτια , μέσα στο Σαββατοκύριακο σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Ο κόσμος, ωστόσο, ήταν ενημερωμένος σχετικά, είτε από τις συνεντεύξεις της αστυνομίας, είτε από την ενημέρωση σε ΚΑΠΗ και καφενεία ή εκκλησίες, ώστε δεν ενέδωσαν.
Οι δράστες φαίνεται ότι επιλέγουν τα υποψήφια θύματα επιλέγονται μέσω τηλεφωνικού καταλόγου και ίσως παρακολουθούνται για να δουν αν πληρούν τις προδιαγραφές των εγκληματιών.







prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου