Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Καθημερινές συνήθειες που δεν φανταζόμαστε ότι μας γερνάνε

Η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας και η δημιουργία ρυτίδων συχνά οφείλονται σε απλές καθημερινές συνήθειες που μας φαίνονται αθώες και φυσιολογικές.
Ποιες είναι όμως αυτές και πως μπορούμε να προλάβουμε την δημιουργία των γραμμών έκφρασης και τω ρυτίδων που θα μας κάνουν να γεράσουμε γρηγορότερα;


Διατροφή με χαμηλά λιπαρά

Προκειμένου να αποφύγουμε τις ρυτίδες, είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο να κρατήσουν το δέρμα απαλό και λείο. Μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μας στερεί αυτό το στοιχείο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.


Πίνοντας με καλαμάκι

Όταν πίνουμε με καλαμάκι πρέπει να σουφρώνουμε τα χείλη μας, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν καπνίζουμε. Θα πρέπει λοιπόν να δοκιμάσουμε να πίνουμε απευθείας από το ποτήρι, ενώ αν καπνίζουμε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κόψουμε, κάτι το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της διακοπής θα είναι θεαματικά.


Το να κοιμόμαστε πλάγια

Το να κοιμόμαστε πλάγια, με το πρόσωπο μας να πιέζεται από το μαξιλάρι, προκαλεί και αυξάνει τις ρυτίδες στα ζυγωματικά και το πηγούνι. Οι ειδικοί λένε πως το να κοιμόμαστε ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση ύπνου και με αυτόν τον τρόπο διατηρούμαστε νέες, φρέσκες και ξεκούραστες.


Λάθος στάση σώματος

Η κακή στάση του σώματος εκτρέπει τη ραχοκοκαλιά από την κανονική ευθυγράμμιση της, και ως αποτέλεσμα οι μύες και τα οστά γίνονται υπερβολικά τεταμένα. Αυτές οι βλάβες θα οδηγήσουν σε πόνο και κούραση και συχνά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη παραμόρφωση.


Χρήση του αντηλιακού μόνο στις διακοπές

Η υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τις σκληρές επιδράσεις του ήλιου είναι σημαντικό να φοράμε αντηλιακό ακόμα και όταν έχει συννεφιά, επειδή τα σύννεφα μπλοκάρουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.


Η υπερβολική χρήση του συστήματος θέρμανσης

Η υπερβολική χρήση τεχνητών μεθόδων θέρμανσης κάνει τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους πολύ ξηρό. Το δέρμα και τα μαλλιά μας γίνονται επίσης πάρα πολύ ξηρά, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία περισσότερων ρυτίδων. Καλό θα είναι λοιπόν, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη θερμότητα χαμηλότερη στο σπίτι μας.


Όχι στη ζάχαρη

Όλοι γνωρίζουμε πως η ζάχαρη μας κάνει κακό, αλλά το ίδιο ισχύει και για το στρες και μερικές φορές χρειάζεται να φάμε μια λιχουδιά και να παραδοθούμε σε κάτι γλυκό, αν αυτό μας κάνει χαρούμενους.


Βλέπουμε πολύ τηλεόραση

Σύμφωνα με μια μελέτη, κάθε ώρα που ξοδεύουμε βλέποντας τηλεόραση το προσδόκιμο της ζωής μας μειώνεται κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συστήνουν ότι αν είμαστε στον καναπέ ή καθόμαστε στο γραφείο μας, πρέπει να σηκωνόμαστε κάθε μισή ώρα και να περπατάμε.


Έλλειψη ύπνου

Οι ενήλικες χρειαζόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, όχι μόνο δείχνουμε κουρασμένοι, αλλά μειώνεται και η διάρκεια της ζωής μας. Οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνουμε στο κρεβάτι νωρίτερα αν αντιληφθούμε έλλειψη ενέργειας, νοητική βραδύτητα ή αύξηση του σωματικού βάρους.


Στρες λόγω έλλειψης οργάνωσης

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρές βλάβες στα κύτταρα, οι οποίες μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Ξεχάστε το ρητό «αφήνουμε για αύριο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα» και προσπαθήστε να κάνετε τα πάντα στην ώρα τους.




beautetinkyriaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου