Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση της ομάδας «Tyφoon» του Πανεπιστημίου Δ.Μακεδονίας που επέστρεψε με την 9η θέση στο MotoStudent 2016

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν από την Ισπανία οι φοιτητές της ομάδας Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent 2016, όπου από 38 συνολικά συμμετοχές Πανεπιστημίων, κατάφερε να κατακτήσει την 9η θέση.
 Τη Δευτέρα το μεσημέρι στην κατάμεστη από φοιτητές αίθουσα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ομάδας, με τους φοιτητές να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ειδικότερα, η παρουσίαση έγινε από την 11μελή ομάδα των φοιτητών που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αγωνιστικό δίκυκλο 250cc (κυβικών) τύπου Moto GP-3 στην Ελλάδα και έλαβε για πρώτη φορά μέρος  σε ένα διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 38 πανεπιστήμια από 15 χώρες, που ήδη πρωταγωνιστούν εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην κατασκευή  αγωνιστικών μηχανών.



Το λόγο είχε ο Πρόεδρος Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Ιωάννης Μπακούρος, οι επιβλέποντες καθηγητές  Δημήτρης Γιαγκόπουλο και Γιώργος Νένες, ο αρχηγός της ομάδας των φοιτητών και όλοι οι φοιτητές που ανέπτυξαν ο καθένας και κάθε ένα από τα επί μέρους κομμάτια, προκειμένου να φτιαχτεί η αγωνιστική μηχανή moto gp-3. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του τμήματος μίλησε για μια συνεχή προσπάθεια που γίνεται στο πανεπιστήμιο και θα συνεχίσει να γίνεται, ενώ οι επιβλέποντες καθηγητές ευχαρίστησαν τους φοιτητές που αρχικά είχαν την ιδέα και ακολούθως, ασχολήθηκαν πολλές ώρες με το project. Για τους στόχους του διαγωνισμού που είναι η εμβάθυνση στις γνώσεις για τους συμμετέχοντες φοιτητές και η εργασία με επαγγελματισμό, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Γιαγκόπουλος. Από την πλευρά του ο κ. Νένες, μίλησε για τα επί μέρους κομμάτια του διαγωνισμού, που έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν ένα σχέδιο από την αρχή, κατασκευάζοντας τη μηχανή. Μίλησε για τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές, λέγοντας πως οι λύσεις αυτές που δόθηκαν, ήταν και η ουσία του μηχανικού.


Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Κουτσάκης μίλησε με συγκίνηση για το εγχείρημα, ενώ όλοι οι φοιτητές είπαν ότι τελικά άξιζε και ο χρόνος που δαπάνησαν και τα μαθήματα που έχασαν, γιατί οι εμπειρίες που αποκόμησαν ήταν πολύτιμες για την μετεξέλιξή τους σε μηχανικούς. Από την πλευρά του το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το τμήμα, προετοιμάζεται ήδη για τη συμμετοχή του στον επόμενο διαγωνισμό, με μια νέα ομάδα tyφoon 2018!



Η ομάδα αποτελείται από τους: Γιώργο Κουτσάκη, Στέφανο Πρωτόγερο, Κυριάκο Μπράχο, Ανδρέα Τζιατζιά, Χρήστο Ξεφτέρη, Γιώργο Γαζιώτη , Γιάννη Γκαβανάσιο, Αθανασία Νιάνιουρα-Καραμουσαλίδου, Δημήτρη Βιτλάρη, Κώστα Δημητριάδη, Πέτρο Μοσχοβίτη.

 




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου