Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους 12.000 Έλληνες

Μία διαμάχη μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας Ελλήνων πολιτών.
Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και 12.000 περίπου εργαζόμενοι, κινδυνεύουν με διωγμό από το Κατάρ.Την είδηση δημοσίευσαν εφημερίδες του Ντουμπάι τις προηγούμενες μέρες και η απειλή που αιωρείται αποδίδεται στην οργή του εμίρη Αλ Θάνι για τα εμπόδια που συναντά στη χώρα μας στο επενδυτικό του πρόγραμμα.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έταξαν τα πάντα στον Αλ Θάνι, σε συναντήσεις που είχαν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως, οι τοποθεσίες που αγόρασε φαίνεται πως τελικά έχουν ανυπέρβλητα σε μία περίπτωση και πάρα πολύ σοβαρά εμπόδια στη δεύτερη.

Πιο συγκεκριμένα η μεγάλη επένδυση στο νησί Οξυά στις εκβολές του Αχελώου έχει κηρυχθεί περιοχή Nατούρα και επομένως δεν επιτρέπεται να κτιστούν πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα τη στιγμή που ο εμίρης θέλει να κτίσει 22.000 τετραγωνικά μέτρα.Για την περιοχή των 14.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο της οποία το ιδιοκτησιακό καθεστώς αμφισβητούν η εκκλησία του νησιού, η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση, ενώ για την Οξυά, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση νέας περιοχής που θα προτείνει στον Αλ Θάνι.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και απειλεί να δηλητηριάσει τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία.

Σε μία προσπάθεια αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει μεταβεί στη Σαουδική Αραβία σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης και διαβεβαίωσης για τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.newsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου