Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Έκλεισε η αυλαία για τον Γιώργο Βασιλείου.Εφυγε σε ηλικία 66 ετών

΄Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο χτυπημένος από τον καρκίνο.
Οι φίλοι του στο facebook τον αποχαιρετούν, ακόμα και το μαγαζί στο οποίο σύχναζε ο Γιώργος Βασιλείου έγραψε στη σελίδα του: "Καλό ταξίδι Γιώργο Βασιλείου".

Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Υπήρξε βουλευτής στη Β' περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 - 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.

Γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλεί από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του 'Στάθη Θεοχάρη' της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, έως και σήμερα, εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", και την αποφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διαμένει μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές.


Γιος Γιώργου Βασιλείου: Ο πατέρας μου έφυγε ήσυχος και ήρεμος



Ο πατέρας μου έφυγε ήρεμος. Δεν κουράστηκε. Έφυγε χωρίς να παιδευτεί, σαν πουλάκι κυριολεκτικά στον ύπνο του, δήλωσε στο star.gr ο Βασίλης Βασιλείου, γιος του αγαπημένου ηθοποιού Γιώργου Βασιλείου.

Όπως μας ενημέρωσε, ο πατέρας του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Μεταξά» το απόγευμα της Κυριακής, νοσοκομείο στο οποίο είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από μερικούς μήνες. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και είχε δείξει σημάδια βελτίωσης που τον είχαν κάνει να επιστρέψει στο σπίτι του, μια δύσπνοια του «Ταξίαρχου Θεοχάρη» τους έκανε να μεταβούν στο ιατρικό κέντρο για να του παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Ήμουν μαζί του μέχρι τις 12 παρά το βράδυ, μιλάγαμε, τον καλυνύχτησα, έφυγα, γιατί το πρωί δούλευα και του είπα ‘'πατέρα θα έρθω να σε δω ξανά την Πέμπτη''», όμως λίγη ώρα μετά, γύρω στη 1 και μισή η μητέρα του και σύζυγος του θανόντα τον ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι ο Γιώργος Βασιλείου δεν είναι πια κοντά μας.

«Οι γιατροί το κατάλαβαν ότι έφυγε από τη ζωή και το είπαν και στη μητέρα μου και εκείνη με πήρε τηλέφωνο…», συνέχισε: «Για μένα δεν έχει φύγει ο πατέρας μου».

«Ο πατέρας μου δεν ήθελε ποτέ να προκαλεί, έφυγε ήσυχος και ήρεμος, έτσι θέλουμε και εμείς να κλείσει η αυλαία του», διευκρινίζοντας ότι το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι το μεσημέρι της Πέμπτης, στη 1 και μισή στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.




ourlife
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου