Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Υπόνοιες για ψευδορκία μάρτυρα στη δίκη της δολοφονίας Πολύζου.Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του Κωστή για το μοιραίο βράδυ

Κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα και συγκεκριμένα συναδέρφου του πατριού του θύματος, ο ίδιος έπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις σχέση με τα πρακτικά της υπόθεσης και συγκεκριμένα με το πόσες φορές και ποιες ώρες τηλεφώνησε στους κατηγορούμενους. Στην εξέταση του μάρτυρα παρενέβησαν τόσο η εισαγγελέας όσο και οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι διαφώνησαν με τα λεγόμενα του μάρτυρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για αρκετή ώρα ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου πίεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια, λέγοντάς του :«Νομίζω πως λέτε συνειδητά ψέματα!».

Τελικά, του έδωσε χρόνο να σκεφτεί και να θυμηθεί, χωρίς να απομακρυνθεί από την αίθουσα, σηκώνοντας στην έδρα τον επόμενο μάρτυρα, τον ιδιοκτήτη της μάντρας αυτοκινήτων που αγόρασε το όχημα του πατριού του Κωστή.

Τι κατέθεσε ο ανήλικος αδερφός του Κωστή για το μοιραίο βράδυ 
Πολλές ερωτήσεις από Πρόεδρο και Εισαγγελέα«Οι γονείς μου δεν πίεσαν ποτέ τον Κωστή»
 ήταν τα λόγια που είπε ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου στην κατάθεσή του.


Ο ανήλικος αδερφός του Κωστή Πολύζου ξεκίνησε την κατάθεσή του στις 14:00. Ο ίδιος περιέγραψε στο δικαστήριο για το τελευταίο βράδυ που είδε τον αδερφό του, λέγοντας:

«Την ώρα που παίζαμε στον υπολογιστή με τον Κωστή, είδα ότι δεν έχει νερό. Ο Κωστής πήγε στο λεβητοστάσιο. Άκουσα ένα αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, ομιλίες και γέλια. Όταν μπήκε στο σπίτι ο Κωστής μας είπε ότι θα πάει στον φίλο του τον Σπύρο και πήρε μαζί του ομπρέλα.

Το πρωί είδα την μαμά μου ανήσυχη και μου είπε ότι ο Κωστής δεν γύρισε. Πήραμε τηλέφωνο στα νοσοκομείο και στο κέντρο υγείας, μήπως έχει γινει κάποιο ατύχημα. Το βράδυ της Παρασκευής, θυμάμαι ότι μιλήσαμε με τον πατέρα μου για καληνύχτα. Το βράδυ της εξαφάνισης του Κωστή έχει χαραχτεί στο μυαλό μου, ήταν το τελευταίο βράδυ που είδα τον αδερφό μου. Μάλιστα έκανα και συνεδρίες για να ξεπεράσω την απώλεια του αδερφού μου, δεν θα το ξεπεράσω ποτέ…»

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφερόμενος στον αδερφό, του είπε πως θυμάται τα πάντα με ακρίβεια, από την πρώτη στιγμή. Όμως οι τηλεφωνικές κλήσεις που ανέφερε, δεν έγιναν ποτέ, σύμφωνα με τα πρακτικά της υπόθεσης και διαβάζοντάς του τη λίστα τηλεφωνημάτων, δεν φαίνεται πουθενά να υπήρξε η βραδινή κλήση, ούτε και πρωινή που ανέφερε πριν! «Δεν έχουν καταγραφεί οι κλήσεις σας», του είπε χαρακτηριστικά.

Σε παρέμβασή της η εισαγγελέας ανέφερε:

«Είστε ένα παιδί 17 ετών, πάνω από όλα θα πρέπει να έχετε συνείδηση, εν όψη της ενηλικίωσής σας. Επιμένετε ότι τηλεφωνήσατε στον πατέρα σας εκείνο το βράδυ;», επιμένοντας στην αρχική του θέση ο ανήλικος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα δάνεια που ήταν στο όνομα του Κωστή Πολύζου, ρωτώντας τον ανήλικο αδερφό του αν το ενέκρινε όλο αυτό και αν θα ήθελε ο ίδιος να συνέβαινε κάτι ανάλογο και σε αυτόν! Η απάντηση που δόθηκε στο δικαστήριο είναι: «Κοιτούσαμε πάντα σαν οικογένεια να βρούμε κοινές λύσεις.». Ο ίδιος μάλιστα είπε πως δεν ρώτησε ποτέ τους γονείς του για ποιο λόγο βάλανε τα δάνεια στο όνομα του Κωστή.

Ερωτήθηκε επίσης: «02:00-05:00 κάποιος ήταν στον υπολογιστή του Κωστή και συγκεκριμένα στο Facebook, ποιος πιστεύετε πως ήταν;», απαντώντας πως μάλλον ήταν η μητέρα του.

Ο μικρός αδερφός ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ του πως οι δολοφόνοι του Κωστή μπορεί να είναι οι γονείς του, απαντώντας: «Δεν μου  πέρασε ποτέ από το μυαλό αυτό!»
kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου