Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Έντονες ανησυχίες των φορέων της περιοχής για το μέλλον της ΔΕΗ

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη φορέων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του περιφερειάρχη, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων των εργαζομένων. Με βασικό θέμα την ενέργεια στην περιοχή και το μέλλον της καθώς και οι επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε η σύσκεψη με το Περιφεριάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη να υποδέχεται τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη.

Παίρνοντας το λόγο ο κ Σκουρλέτης ανέφερε πως δεν περιμένει να ακούσει καινούργια πράγματα αλλά να κατανοήσει την προτεραιότητα των αιτημάτων της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στη μεταλιγνιτική περίοδο τονίζοντας πως η περιοχή έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και θα πρέπει ο σχεδιασμός να ξεκινάει με τη βασική δραστηριότητα της ενέργεια στην περιοχή και να δουλεύει για το μέλλον, μετά από 30-50 χρόνια, και τις ανάγκες του τότε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε πως είναι αναγκαιότητα να καταρτιστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη μετάβαση σε συνθήκες χαμηλής ρυμοτομικής παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης εξέφρασε τις ανησυχίες του πως η ΔΕΗ θα πουληθεί χωρίς να μπορέσει κάποιος να το σταματήσει. ` ` ` ` ` `

  prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου