Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Δίκη υπόθεσης Πολύζου: Τι είπε στην απολογία της η μητέρα του Κωστή

Στις 11:35 ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς.
Οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή, έφτασαν στα Δικαστήρια της Καστοριάς λίγο πριν τις 11:00 με τη συνοδεία ισχυρής Αστυνομικής δύναμης.


Για τρίτη ήμερα που συνεχίζεται η δίκη, τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυστηρά και σε όσους προσέρχονται στην αίθουσα του Δικαστηρίου πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος.

Η δίκη συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της απολογίας και την εξέταση από το Δικαστήριο της Δέσποινας Κουτσέγκου (κλικ εδώ για να δείτε την απολογία της στις 10 Νοεμβρίου).

«Όσα χρόνια και να περάσουν ο πόνος θα είναι ο ίδιος», είναι τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την απολογία της η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου που κατηγορείτε για το φόνο του παιδιού της.

Η Δέσποινα Κουτσέγκου αναφέρθηκε στην εξοχική τους κατοικία στην Χαλκιδική, λέγοντας πως η αγορά αυτή ήταν ιδέα του Κωστή και πως έφτιαχνε το μέλλον του.

Σε ερώτηση του προέδρου σχετικά με την αγορά του αυτοκινήτου: «Αγοράσατε το αυτοκίνητο 25.000 ευρώ και το πουλήσατε πολύ σύντομα και πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με αυτή που το αγοράσατε. Για ποιο λόγο; Γνωρίζετε ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος στο αμάξι;»

Η Δέσποινα Κουτσέγκου απάντησε:

«Όχι δεν έχω καθόλου άποψη. Δεν έχω διαπράξει όλα όσα με κατηγορούν. Είναι το σπλάχνο μου, το καμάρι μου, το κουβάλησα 9 μήνες στην κοιλιά μου. Είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου», συμπλήρωσε με συγκίνηση και απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν πήγε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα: «Μου το απαγόρευσε η Αστυνομία. Ήθελα να πάω και δε με άφηναν από την Ασφάλεια Κοζάνης»!

Στη συνέχεια, η εξέταση της κατηγορουμένης συνεχίστηκε με τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

«Είναι μια μοναδική μέρα αυτή για εσάς κα. Κουτσέγκου, χάθηκε το παιδί σας», είπε ο πρόεδρος στην κατηγορουμένη…

Στη συνέχεια της δίκης, βρέθηκε ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ο οποίος χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί ποτέ στις έρευνες της Αστυνομίας. Η Δέσποινα Κουτσέγκου είπε πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο αριθμό.

Στις 12:20, με παρέμβαση της εισαγγελέως, ζητήθηκε να επανεξεταστεί ο μάρτυρας που είχε διακοπεί την Πέμπτη 10/11 και υπήρχαν υπόνοιες για ψευδορκία (κλικ εδώ για το περιστατικό). Επίσης ζητήθηκε εκ νέου από τον συνήγορο της υπεράσπισης να κληθεί ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος, αίτημα το οποίο απέρριψε ο Πρόεδρος.
kozanlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου