Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Πολάκη-Ξάνθου για τις ελλείψεις σε Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο

Στη Βουλή πηγαίνει πλέον η δικογραφία της μήνυσης που κατέθεσαν δύο πολίτες της Κοζάνης κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις και την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.
Όπως είπε ο ένας εκ των μηνυτών Μιχάλης Αγραφιώτης, η αναφορά κατά των κ.κ.  Ξανθό και Πολάκη (υπουργό και αναπληρωτή υπουργό υγείας αντίστοιχα), έγινε στον Άρειο Πάγο και με απόφασή της η Εισαγγελέας κ. Γκουτζιαμάνη αποφάσισε να στείλει τον φάκελο στη δικαιοσύνη, βασιζόμενη στο νόμο για ευθύνη υπουργών.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για την περιοχή στο κομμάτι της υγείας. Ο πρωθυπουργός ευτυχώς δεν τους άλλαξε στον ανασχηματισμό, για να μπορέσουν να συμμορφωθούν με όσα λέει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, σχολιάζοντας τη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί για τις ελλείψεις , τις δυσχέρειες και τα προβλήματα σε Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο.
Όπως προέθεσε, μάλιστα υπεύθυνη για την κατάσταση στην υγεία είναι η πολιτική ηγεσία: «Η κ Γκουτζιαμάνη σπανίως στέλνει τις αναφορές πολιτών σε Βουλή. Σε αυτή την περίπτωση η Εισαγγελέας θεώρησε ότι υπάρχει πρόβλημα και υπεύθυνη είναι η πολιτική ηγεσία. Στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάρχει μέριμνα για κωλυσιεργία πολιτικών προσώπων, για αυτό και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Η Εισαγγελέας ενημερώθηκε μέσα και από δημοσιεύματα για την κατάσταση σε Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο, αποφασίζοντας να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή, θεωρώντας ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες».
Ο ίδιος εμφανίστηκε επικριτικός και για την στάση των τοπικών φορέων, ενώ σχολιάζοντας τη στάση Πολάκη, συγκεκριμένα, ανέφερε ότι : » Ο Πολάκης δεν έκανε τίποτα, ήρθε εγκαινίασε το ΕΚΑΒ το οποίο ακόμη δεν λειτουργεί. Παρέδωσε το ασθενοφόρα , αλλά δεν έχουμε διασώστες και οδηγούς. Ήρθε έταξε μόνιμες θέσεις , αλλά οι προκηρύξεις δεν βγαίνουν. Το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης δεν έκαναν τίποτα και ελπίζω ότι η μηνυτήρια αναφορά θα λύσει κάποια προβλήματα», σχολίασε.
Μάλιστα, τόνισε ότι πέρασε ένας χρόνος από το συλλαλητήριο των Δυτικομακεδόνων για καλύτερη υγεία και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.  » Η υπόθεση θα πάει στη Βουλή και οι αρμόδιοι  θα απολογηθούν ενώπιων της  επιτροπής».
Οι καταγγελίες για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής είναι πολλές, με τον ίδιο να καταγγέλλει πως «χάνονται οι άνθρωποι στο δρόμο», λέγοντας επίσης ότι «Γιατί ο Θεσσαλονικιός και ο Αθηναίος να έχουν ελπίδα να σωθούν και εμείς να φοβόμαστε μη πάθουμε τίποτα και βρεθούμε προ εκπλήξεων; Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Δεν κατανοούμε τη στάση των τοπικών φορέων και της πολιτείας. Είναι υποχρέωσή τους να λειτουργούν τα νοσοκομεία σε άριστη κατάσταση και αφού δεν το κάνουν αυτοί το κάνουμε εμείς οι πολίτες. Υπάρχουν κενά σε σοβαρά τμήματα, ενώ με αυτά που κάνουν δεν θέλουν να έρθουν άλλοι γιατροί στην περιοχή. Όταν η κυβέρνηση κάνει μετακλητό τον Κ. Πολιτίδη, και καλά κάνει, δεν μπορεί να προσλάβει γιατρούς να λύσει προβλήματα; Εγώ αυτό  το θεωρώ υποκρισία. Δικαιούμαστε στη Δυτική Μακεδονία να έχουμε δύο καλά νοσοκομεία και να κάνουμε και ένα αντικαρκινικό τμήμα. Το 2017 το Μαμάτσειο κινδυνεύει να κλείσει», είπε κλείνοντας.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου