Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Κοζάνη:10.000 ευρώ χρηματικό βοήθημα σε άπορους συμπολίτες για τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 10.000,00 ενέκρινε ο δήμος Κοζάνης προκειμένου να καταβάλει, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα χρηματικά βοηθήματα σε άπορους δημότες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Είναι μια μικρή οικονομική ενίσχυση ενόψει των εορτών και τα χρήματα θα πάνε σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες που το έχουν ανάγκη!



Όπως τόνισε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος, πρόκειται για το βοήθημα που δίνει ο δήμος ενόψει των εορτών σε οικογένειες που έχουν καταγράψει οι υπηρεσίες της πρόνοιας, και πρόκειται να δοθεί σε 200 άτομα (από 50 ευρώ έκαστος).

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Κουτσοσίμος, θα μοιραστούν επιπλέον σακούλες με τρόφιμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και έχουν επιλεγεί από το προσωπικό που απαρτίζει το πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι». Πρόκειται για πάνω από 50 άτομα.

Επίσης, τα συσσίτια του δήμου θα μεριμνήσουν ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που σιτίζονται από το δήμο, να λάβουν τις επιπλέον μερίδες φαγητού και για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ακόμη, ενόψει των εορτών θα γίνει μια εκδήλωση για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών. Συγκεκριμένα, θα οργανωθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση μια επίσκεψη σε παράσταση στη Θεσσαλονίκη , για τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και τις μανάδες τους.

Ακόμη, ως μια συμβολική κίνηση, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε Αιανή, Ελλήσποντο και Ελίμεια, θα δοθούν στους επωφελούμενους των προγραμμάτων αυτών από ένα μικρό δωράκι (κασκόλ ή γάντια), για τις γιορτές! Ως επί το πλείστον πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα και ανθρώπους με προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών πρόνοιας σε ένα κτήριο (στα γραφεία της κοινωφελούς επιχείρησης , επί της οδού Αργυροκάστρου), εντός της επόμενης εβδομάδας πιθανόν να γίνει και η λειτουργία όλων των υπηρεσιών σε ένα χώρο. Μάλιστα έχει έρθει το τηλεφωνικό κέντρο και είναι σε διαδικασία μεταφοράς οι υπηρεσίες, ώστε οι δημότες να εξυπηρετούνται από ένα χώρο για θέματα Πρόνοιας.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου