Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ύψους 1.400.000 ευρώ

Στόχος η διεκδίκηση χρηματοδοτικού  προγράμματος  για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε σε ομοφωνία ο προϋπολογισμός της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που φτάνει τα 1.400.000 ευρώ.

Από αυτά 850.000 ευρώ προέρχονται από το αποθεματικό και 500.000 ευρώ από τους τακτικούς πόρους.250.000 πηγαίνουν στη μισθοδοσία και 100.000 ευρώ σε λοιπά έξοδα συμπεριλαμβανομένων των εισφορών, των εξόδων συμμετοχής σε συνέδρια κ.ο.κ.
Πέραν της τυπικής αυτής συνεδρίασης η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου έφερε πάλι στο επίκεντρο τα καυτό ζήτημα της φτώχειας και της επακόλουθης ανεργίας στην περιοχής μας λόγω της κρίσης στο λιγνίτη με τεράστιες απώλειες σε θέσεις εργασίες , όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Μετά την πρώτη σύσκεψη των φορέων για το εν λόγω θέμα και την κοινή συνισταμένη ότι η περιοχή μας πλήττεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η ΠΕΔ προχωράει σε ένα ακόμα βήμα. Αυτό είναι η διεκδίκηση ενός χρηματοδοτικού προγράμματος για την τόνωση της τοπικής αγοράς .Για το σχεδιασμό και τη μελέτη του προγράμματος έκανε αναφορά επίσης η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ λέγοντας ότι εφόσον διεκδικηθεί θα χρηματοδοτεί πολλές ενέργειες για την καταπολέμησης της ανεργίας.
Σα σεισμόπληκτη λοιπόν ζητάει η κα Βρυζίδου να αντιμετωπιστεί η περιοχή μας μετά το τέλος εποχής για το λιγνίτη. Και καθόλου άδικο δεν έχει όταν ήδη πολλά συναφή επαγγέλματα με τη ΔΕΗ έχουν εξασθενήσει αν όχι σβήσει.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου