Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Τετάρτη (28/12/2016) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (27/12/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.



Αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη 28/12/2016 προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Από την Πέμπτη 29/12/2016 έως και το Σάββατο 31/12/2016, προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπυς πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (Συμεριλαμανομένης της Αττικής), την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, οι οποίες το Σάββατο31/12/2016, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 με9 μποφόρ και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή 30/12/2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθείπαγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.


Πρόγνωση για την Κοζάνη



Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ  www.emy.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου