Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά.Παγετός και βοριάδες στην Κοζάνη

Για μια ακόμη χρονιά τα χιόνια φαίνεται να πέφτουν στην Αθήνα με την πόλη της Κοζάνης από την Τετάρτη να σημειώνει όλο και πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Ο υδράργυρος θα πέσει ως τους -5ο C , ενώ η ανώτερη θερμοκρασία προπαραμονή Πρωτοχρονιάς δεν θα ξεπεράσει τους 2ο C.

H αίσθηση του κρύου όμως θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο από τους βοριάδες που θα πνέουν και θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ.
Το σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα στοιχεία της πολιτικής προστασίας θα υπάρχει καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών.

Πρόγνωση καιρού μέχρι την Πρωτοχρονιά

«Λευκή» αναμένεται να είναι η τελευταία εβδομάδα του έτους αφού έρχεται ο τελευταίος βαρύς χιονιάς του 2016 με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.

Μάλιστα, τα πρώτα χιόνια θα εμφανιστούν ακόμα και στην Αττική από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ έντονα θα είναι τα φαινόμενα ακόμα και στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τη νύχτα της Τετάρτης στα βορειοδυτικά του νομού Αττικής, ενώ μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης αναμένεται να χιονίσει σε όλο το λεκανοπέδιο!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, την Πέμπτη και ειδικά το πρωί, θα χιονίσει πολύ μέσα στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε περιοχή είναι άνω των 150 μέτρων υψόμετρο.

Λόγω της ψυχρής αυτής εισβολής θα υπάρξουν πιθανότατα εξάρσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και στα πεδινά ή παραθαλάσσια.

Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινές περιοχές της χώρας όπως:

- ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία, μόνο την Πέμπτη)

- ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)

- ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

- Εύβοια

Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου θα χιονίσει ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα του βόρειου και βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες από το υψόμετρο των 150-200 μέτρων και υψηλότερα και πιθανότατα ακόμη και πιο χαμηλά!

Η Κρήτη θα βρεθεί και πάλι στο έλεος του χιονιά από την Πέμπτη ως την Κυριακή, γι’αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις. Άλλωστε, στην Κρήτη ήδη τις τελευταίες μέρες τα ορεινά του νησιού είναι κατάλευκα.

Θυελλώδεις άνεμοι

Θυελλώδεις βοριάδες  αναμένονται στο Αιγαίο, οι οποίοι θα φτάσουν ακόμα και τα 9-10 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πρωτοχρονιά


Τετάρτη 28-12-2016

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανόν τοπικά σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πέμπτη 29-12-2016

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις. στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Στα υπόλοιπα χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 9 και στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε σημαντική πτώση. παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 30-12-2016

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια τοπικά ολικός.

Σάββατο 31-12-2016

Στα δυτικά και βόρεια αίθριος. Στα υπόλοιπα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και των Κυκλάδων και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές της Εύβοιας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 01-01-2017

Γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές. Αυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο. Σε Κυκλάδες και Κρήτη τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός στα ηπειρωτικά.





antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου