Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Σήμα κινδύνου για ιστοσελίδες που φέρεται να πωλούν επώνυμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές

Μια νέα κομπίνα μέσω διαδικτύου αποκαλύφθηκε από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία εντόπισε ιστοσελίδες που φέρεται ότι πωλούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές επώνυμα προϊόντα.

Οταν κάποιος τσιμπήσει το δόλωμα και ζητήσει να κάνει αγορές με την πιστωτική του κάρτα, οι απατεώνες κλείνουν άμεσα τη σελίδα μόλις καταθέσει την προκαταβολή.

Μάλιστα, στην περίπτωση που το θύμα διαθέτει ηλεκτρονικό κωδικό διατραπεζικών συναλλαγών, τραβούν χρήματα ακόμα και από τον λογαριασμό του! Για τη νέα μορφή απάτης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες:

«Σε περιπτώσεις άγνωστων ηλεκτρονικών καταστημάτων, πριν από την καταχώριση παραγγελίας και την ολοκλήρωση της συναλλαγής, να πραγματοποιείτε διαδικτυακές έρευνες των καταστημάτων, προκειμένου να βρείτε τυχόν αξιολογικά σχόλια πελατών.

Να προτιμάται η πληρωμή μέσω πύλης ηλεκτρονικών πληρωμών, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη, ώστε να μην εισάγετε απευθείας τα δεδομένα χρεωστικών - πιστωτικών καρτών. Να διαβάζετε προσεκτικά τους όρους. Να μην εισάγετε ποτέ στοιχεία καρτών ή ηλεκτρονικής τραπεζικής πληρωμής σε ιστοσελίδες που δρομολογούνται μέσω υπερσυνδέσμων (hyperlinks)».




inewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου