Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο χειμερινός τουρισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Μεταφορά χιονιού από άλλες περιοχές με δαπάνη της Περιφέρειας, τεχνητό χιόνι, baby lift, πίστες για έλκηθρα. Κάπως έτσι η πληρότητα στα ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων της Δράμας και του Καϊμάκτσαλαν έφτασε στο 100%!
Στη Δυτική Μακεδονία και την περίοδο που ο χειμερινός τουρισμός βρίσκεται στο φόρτε του, στη Βασιλίτσα τα πράγματα είναι, δυστυχώς, αντίστροφα.

Η επένδυση για νέα σύγχρονα lift και τεχνητό χιόνι και έναν ασφαλή δρόμο που να οδηγεί απ΄ τα Γρεβενά στη Βασιλίτσα, είναι ακόμα ζητούμενα με την Περιφερειακή Αρχή να προσθέτει και σ΄ αυτό τον τομέα ένα ακόμα μηδέν στο ενεργητικό της.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η φιλοξενία προσφύγων στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής του χιονοδρομικού κέντρου, βγάζοντας εκτός χειμερινού τουρισμού μονάδες για την κατασκευή των οποίων επενδύθηκαν εκατομμύρια ευρώ, καθώς και να ήθελαν να έρθουν τουρίστες σ΄ αυτή την περιοχή δεν έχουν πού να μείνουν. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο, αρκεί να γίνουν αρεστοί στην Κυβέρνηση και να τη βγάλουν απ΄ τα αδιέξοδα της στο θέμα των προσφύγων…
Τι μένει; Η υποκρισία, για μια ακόμα φορά, του Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων του στην περιοχή Γρεβενών, που υποτίθεται πως ανησυχούν και προβληματίζονται για την ανεργία και τη δημογραφική γήρανση της περιοχής και το αποδεικνύουν ο ένας χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και σκορπώντας δεξιά (για παν μελλοντικό ενδεχόμενο) και αριστερά (για να τα έχουμε καλά με τους σημερινούς) λόγια του αέρα και οι άλλοι, καθ΄ ύλην αρμόδιοι και εξίσου υπεύθυνοι, με το να σκέφτονται μόνο και να οργανώνονται για το πώς θα γίνουν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
Κατά τα άλλα, είναι οι εκφραστές του νέου ήθους και της ανατροπής…»

Αυτά αναφέρει η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο προσωπικό της ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου