Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Καταπέλτης η Δικαιοσύνη για τη χήρα του καπετάνιου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου απέρριψε με βούλευμα του όλα τα αιτήματα της για ακύρωση ένορκων και προφορικών καταθέσεων καθώς και για αποφυλάκιση της. Διέταξε παράταση της προφυλάκισης για ακόμα έξι μήνες.

Τεράστιες ευθύνες για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Όπως εξελίχθηκε, ήταν αναμενόμενη, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, μετά την παρέλευση του 18μήνου.

Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης για τα αδέσποτα σκυλιά και τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην πόλη

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι ένας μεγάλος  αριθμός  αδέσποτων σκύλων έχει εμφανιστεί στην πόλη και στις κοινότητες του Δήμου μας αυξάνοντας δραματικά τον ήδη μεγάλο αριθμό, καθώς επίσης αυξάνονται και οι καταγγελίες συμπολιτών μας για επιθέσεις από αδέσποτα. Η εγκατάλειψη αυτών των ζώων φαίνεται να γίνεται με οργανωμένο τρόπο από κάποιους ασυνείδητους, οι οποίοι ή δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ζώα που φιλοξενούσαν ή για να πιέσουν το Δήμο για ίδια συμφέροντα.

Έρχονται κι άλλες συχνότητες στην κινητή τηλεφωνία!

Την άμεση αντίδραση των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών σταθμών, με επικεφαλής την ίδια την ΕΒU, προκάλεσε η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία έως το 2020 οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών πρέπει να απελευθερώσουν και νέο φάσμα συχνοτήτων, στα 700 MHz, δηλαδή τις συχνότητες από την 51η μέχρι και την 60ή στα UHF, προκειμένου να δοθούν στην κινητή τηλεφωνία για ανάπτυξη κινητών επικοινωνιών με 5G.

Ξεκινά το πολυιατρείο στην περιοχή του Ελλησπόντου

Ξεκινά τη Δευτέρα τη λειτουργία του στην Κοιλάδα, το πρώτο πολυιατρείο της περιοχής, που θα καλύπτει την περιοχή του Ελλησπόντου.
Το πολυιατρείο θα λειτουργεί  στο κτίριο του πρώην  Δημαρχείου Ελλησπόντου στην Κοιλάδα, μετά από αίτημα του αρμόδιου χωρικού Αντιδημάρχου Κοζάνης Αριστοτέλη Πουτακίδη στον Υποδιοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. Αγάπιο Γαβριηλίδη, ώστε να καλυφθεί υγειονομικά  μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή,
 σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Όλα τα σενάρια για το τροχαίο του Παντελίδη. Η τελευταία μέρα, το δανεικό αυτοκίνητο και το τροχαίο που του κόστισε τη ζωή

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της τροχαίας έχει μπει το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η υψηλή ταχύτητα που εκτιμάται ότι είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο σε συνδυασμό με την κλειστή στροφή οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο.

Σεραφείμ για κάρτα του πολίτη: Θα μας κάνουν ρομπότ! Βίντεο

Το φόβο ότι η κάρτα του πολίτη θα οδηγήσει σταδιακά στην μετάλλαξη των πολιτών σε ρομπότ μέσω εμφύτευσης μικροεπεξεργαστών, εξέφρασε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Αποκλεισμένα τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Εκτροπή της οδικής κυκλοφορίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μέσω της Τουρκίας και της
ΠΓΔΜ ανακοίνωσε η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία, λόγω του αποκλεισμού όλων των σημείων διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών από οργισμένους βούλγαρους οδηγούς φορτηγών οχημάτων.
Μετά το κύριο μεθοριακό πέρασμα Κούλατα-Προμαχώνας, το οποίο έκλεισε από την Τρίτη για την κυκλοφορία, οι οδηγοί επεξέτειναν σήμερα, για πρώτη φορά, τη δράση τους στα πέντε άλλα σημεία διέλευσης της ελληνο-βουλγαρικής μεθορίου, προκαλώντας σημαντική αναστάτωση.

Διαβήτης: Τεχνητά στομάχια για τη ρύθμιση της ινσουλίνης

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο μίνι-στομάχια, τα οποία, όταν μεταμοσχεύθηκαν σε ποντίκια, παρήγαγαν ινσουλίνη, ρυθμίζοντας πλήρως τη γλυκόζη (σάκχαρο) στο αίμα των πειραματόζωων.

Τσουχτεροί φόροι για όσους εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα

Αντιμέτωποι με μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις θα βρεθούν περίπου 1,7 εκατ. πολίτες που εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα.
Με βάση το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο, η νέα κλίμακα που θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα από ενοίκια έχει ως εξής:

ΓΓΔΕ: Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο για ανείσπραχτα ενοίκια

Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις αποφυγής του φόρου από ανείσπραχτα ενοίκια , περιγράφονται σε εγκύκλιο του ΓΓΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Με βάση πρόσφατη διάταξη νόμου ορίζεται ότι τα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας στη διάρκεια του 2015, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου..

Το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη σε πλατεία της πόλης έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης της 17ης Φεβρουαρίου εγκρίθηκε εισήγηση της επιτροπής ποιότητας του ΔΣ να δοθεί σε πλατεία της πόλης το όνομα του Μανόλη Αναγνωστάκη, ενός από τους σημαντικότερους ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση και τα 10 χρόνια από το θάνατό του.

Κοζάνη: Κλειστό τμήμα της οδού Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη για 3 μέρες λόγω εργασιών στα φρεάτια

Ο αντιδήμαρχος Κοζάνης
Λαμβάνοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 52,παρ. 2, του Ν. 2696/99.
2. Τις διατάξεις του άρθρου 9,παρ.1, 2, 3 του Ν. 2696/99.
3. Το υπ’αριθμ. 946/09-07-2003 ΦΕΚ.
4. Την υπ’αριθμ.622/22-12-2014 Α.Δ.Σ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Διακοπή ρεύματος σε αρκετά χωριά του Βοΐου την Κυριακή 21/2


Από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχή Κοζάνης ανακοινώνεται ότι :

Την Κυριακή 21-2-2016 θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από ώρα 12:30 έως 14:30 από Νεάπολη μέχρι Πεντάλοφο – Δαμασκηνιά.
Δείτε αναλυτικά

60 προσλήψεις στα 8μηνα της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα {60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης.

Φίλοι της Τζαζ μουσικής στην Κοζάνη: Σεμινάριο με θέμα τον αυτοσχεδιασμό, από τον κιθαρίστα Θοδωρή Κότσυφα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα όργανα και στυλ. Τα βασικά μέρη που θα συζητηθούν θα είναι ο Αυτοσχεδιασμός, η Σύνθεση και διάφορες προσεγγίσεις και η ανάπτυξη ικανοτήτων και τεχνικών.

Ο Θοδωρής Κότσυφας σπούδασε στο Jazz Department στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το 2011 μετακόμισε στην Αθήνα κι έκτοτε έχεις συνεργαστεί με κάποιους απ’ τους σηmαντικότερους  μουσικούς της εγχώριας αλλά και διεθνούς σκηνής της jazz.

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης – Θανατηφόρο τροχαίο στη Βουλιαγμένης

 Ο πασίγνωστος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε στις μπάρες της συμβολής της οδού Θράκης με τη Βουλιαγμένης
- Το τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, η σύγκρουση ήταν σφοδρή, το αυτοκίνητο χτύπησε με δύναμη στις μπάρες του δρόμου και ο τραγουδιστής έχασε τη ζωή του.
- Μαζί του στο αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο γυναίκες, η μια έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ετοιμάζει πόλεμο η Τουρκία – Που θα χτυπήσει

Μέσα σε δύο φράσεις ειπωμένες από τα πλέον επίσημα χείλη στην Τουρκία φαίνεται ότι η αντίστροφη μέτρηση για ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Ταγίπ Ερντογαν μετά τη βομβιστική επίθεση στην καρδιά του τουρκικού κατεστημένου που κόστισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε 61 είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξει απάντηση της Τουρκία ¨παντού και σε κάθε περίπτωση”.

Καιρός: Διάλειμμα στο... καλοκαίρι με βροχές, καταιγίδες και σκόνη

Ένα μικρό διάλειμμα στην καλοκαιρία των τελευταίων ημερών έρχεται σήμερα, καθώς ο καιρός στην Ελλάδα θα έχει ως χαρακτηριστικά του τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΕΣΠΑ: Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 60.000 ευρώ

Ξεκινάει σε λίγες μέρες, ένα ακόμη πρόγραμμα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να προσέξετε

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxis που θα υποδεχθεί τις φετινές φορολογικές δηλώσεις περίπου 6 εκατ.φορολογουμένων.
Για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νομοθετικές διατάξεις που θα προβλέπουν:

H παράνομη σύντροφος του Νίκου Μέντζου σπάει τη σιωπή της

Στην εκπομπή Tatiana Live και την Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε η παράνομη σύντροφος του Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο.

Ο σύζυγος και τα παιδιά της 57χρονης ήταν στο σαλόνι όταν εξερράγη η χύτρα

Ασύλληπτη η τραγωδία που συνέβη στο Πέραμα, με το θάνατο μιας 57χρονης γυναίκας… εξαιτίας μιας χύτρας!
Η χύτρα - πιθανόν από μη αποσυμπίεση – εξερράγη μπροστά  στην άτυχη γυναίκα, με αποτέλεσμα το καπάκι να εκσφενδονιστεί με ασύλληπτη ταχύτητα και να την χτυπήσει θανάσιμα στο πρόσωπο και το λαιμό.

Κοζανίτικη Αποκριά: 600 ευρώ σε κάθε φανό από την Περιφέρεια και 2.000 ευρώ στον Δήμο Κοζάνης – βίντεο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τους εκπροσώπους των Φανών της Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Συσκέψεων του κτιρίου της Περιφέρειας.

Δείτε το βίντεο του Δημήτρη Στραβού με τα όσα ειπώθηκαν:

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας στα ορυχεία.
Αυτό διαπιστώθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 μεταξύ της ΔΙΑΔΥΜΑ και κλιμακίου των χρηματοδοτών του έργου...

Κυριακάτικες Επαφές στο Στέκι του Φιλοπρόοδου: Οδηγός βοήθειας για δύσκολους συγγενείς

«Ο Θεός μας δίνει τους συγγενείς, δόξα τω Θεώ που μπορούμε να διαλέξουμε τους φίλους μας» Άντισον Μίζνερ, αμερικανός αρχιτέκτονας.

Η οικογένεια είναι, ή θα έπρεπε να είναι, πηγή συναισθηματικής υποστήριξης και ανακούφισης, θαλπωρής και ανατροφής, προστασίας και σιγουριάς. Είναι όμως;

Ο Ε.Ο.Σ. Κοζάνης διοργανώνει ορειβατική διαδρομή στον Λάκμο (ή Περιστέρι)

Η οροσειρά Λάκμος ή Περιστέρι αποτελεί τμήμα της νότιας Πίνδου και βρίσκεται στα όρια των νομών Τρικάλων και Ιωαννίνων. Τόπος εκκίνησης το Ανθοχώρι. Ορεινό χωριό χτισμένο στα 1040 μέτρα, απέναντι ακριβώς από το Μέτσοβο. Στην έξοδο του χωριού στρίβουμε αριστερά και ακολουθούμε μονοπάτι χωρίς σήμανση έχοντας δεξιά μας ένα μικρό ελατόδασος. Σκοπός μας είναι να συναντήσουμε ψηλότερα τον χωματόδρομο που ζώνει την ανατολική πλαγιά του Καλόγηρου (υψ. 2102 μ.) οδηγώντας στα ψηλά βοσκοτόπια.

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Εφορία – Τεκμήρια: Ποιοι απαλλάσσονται και ποιοι θα έχουν εκπτώσεις στον φόρο

Με νομοθετική ρύθμιση χιλιάδες φορολογούμενοι απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης, ενώ είναι χιλιάδες και εκείνοι που θα δουν σημαντική έκπτωση λόγω (κυρίως) της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Θέλουν να ελέγξουν και το διαδίκτυο – Επιβεβαιώνει η Όλγα Γεροβασίλη

Μετά την τροπολογία της κυβέρνησης για τον έλεγχο των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τον υπουργό Επικρατείας, σειρά φαίνεται πως παίρνει το διαδίκτυο. Η κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο Νόμου με το οποίο θα δημιουργεί Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης που θα υπάγεται σε υπό ίδρυση κρατικό Οργανισμό υπό την επωνυμία «Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης».

Ποιο το πολύτιμο μπαχαρικό που ρίχνει το ζάχαρο και διαλύει τους θρόμβους

Παλιότερα ήταν πολύτιμο υλικό ανταλλαγής αγαθών μαζί με το αλάτι, τη μαστίχα Χίου, και άλλα βότανα.
Στις μέρες μας η διατροφική της αξία, ανεβαίνει καθημερινά αφού πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι αυτό το μυρωδικό είναι ιδανικό για να μας θεραπεύει και να ανεβάζει τον οργανισμό μας στα καλύτερα επίπεδά του.

Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές. Ποιές σχολές θα αυξήσουν τις βάσεις

Διπλές εξετάσεις με δύο μηχανογραφικά και δύο εξεταστικές επιτροπές χαρακτηρίζουν τις φετινές Πανελλαδικές. Το νέο σύστημα που θα εγκαινιαστεί φέτος φαίνεται ότι κερδίζει το ενδιαφέρον των υποψηφίων και θα φέρει αλλαγές και στις βάσεις εισαγωγής.

Δυναμική παρουσία του ΕΒΕ Κοζάνης σε εκθέσεις το επόμενο διάστημα

Για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Επιμελητηρίου Κοζάνης και των υπολοίπων ΕΒΕ της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη δυναμική συμμετοχή του σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, μίλησε μεταξύ άλλων στο ράδιοΛόγος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, με αφορμή τη λήξη του διήμερου συνεδρίου επιχειρηματικής επανεκκίνησης.

Ονόματα πολιτικών με εκατομμύρια καταθέσεις στις λίστες της UBS – Στη φάκα και πασίγνωστος επιχειρηματίας

- Μεταξύ των ονομάτων και εν ενεργεία πολιτικοί με μεγάλες καταθέσεις
- Πολιτικοί από πολλά κόμματα με καταθέσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
- Δεν έχουν λάβει ακόμη κλήση από τους Οικονομικούς εισαγγελείς για να απολογηθούν

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Αντιδρούν οι ταξιτζήδες στη μείωση των θέσεων ταξί επί της Οδού Ιπποκράτους

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο μόνιμης χωροθέτησης της πιάτσας των ταξί επί τους οδού Ιπποκράτους οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Κοζάνης, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους ως προς τη μείωση του αριθμού των θέσεων που θα επιφέρει η μόνιμη χωροθέτηση σε αυτή τη θέση.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης για το 2016-2017

Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, δρώμενο αποκριάς, θεατρικά εργαστήρια, συμπαραγωγές και μετακλήσεις, καλλιτεχνική κατασκήνωση και πολλές ακόμη δράσεις
Ο "Πρωινός Λόγος" σας παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, όπως αυτός θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Σύλληψη δύο ατόμων για έξι κλοπές και μία διάρρηξη σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα! Βαρύ το κατηγορητήριο

Χθες το απόγευμα στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας με την συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνέλαβαν έναν 37χρονο ημεδαπό και έναν 49χρονο αλλοδαπό για περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Voucher: Αιτήσεις για 15.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 - 24 ετών

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το νέο πρόγραμμα, με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας».

Πώς μπορεί να προληφθεί η γρίπη στα σχολεία

Οδηγίες για να προληφθεί η εξάπλωση της εποχικής γρίπης, έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία.
Οι οδηγίες συστήνουν τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Θεραπεύτηκαν 9 στους 10 με λευχαιμία σε τελικό στάδιο

Εντυπωσιακά και επαναστατικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές μιας πειραματικής αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας, η οποία ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς, ώστε να καταστρέψουν τους όγκους, ακόμη και σε περίπτωση μεταστάσεων. Τα Τ-λεμφοκύτταρα έχουν προηγουμένως τροποποιηθεί στο εργαστήριο και επανεισαχθεί στον ασθενή.

Η ταινία του Νίκου Κουρού «Ευχαριστώ για την αποδοχή» στο Ολύμπιον

Τη βραβευμένη ταινία του Νίκου Κουρού »Ευχαριστώ για την αποδοχή» (Thanks For Accepting Me», θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το κοζανίτικο κοινό, αφού θα ξεκινήσει να προβάλλεται από αυτή την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα, στην επάνω αίθουσα του κινηματοθέατρου Ολύμπιον, στις 9.30 το βράδυ, μαζί με τη θαυμάσια δημιουργία των αδερφών Κοέν, »Hail, Caesar!», με τον Τζορτζ Κλούνει.

Νέα αισθητική στη φετινή Κοζανίτικη Αποκριά! Δείτε αναλυτικά

Με ένα πρόγραμμα που θα θέτει στο επίκεντρο και της φετινής κοζανίτικης αποκριάς τους φανούς αλλά και θα περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες και αλλαγές ολοκληρώνεται και ανακοινώνεται πολύ σύντομα το πρόγραμμα των αποκριάτικών εκδηλώσεων στην Κοζάνη.

Ο κρόκος Κοζάνης στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας ως το φυτό που συμβάλλει στην ανάπτυξη φαρμάκων κατά του καρκίνου

Μπορεί ένα φυτό, να έχει θαυματουργές ιδιότητες; Σαφώς.
Ο χημικός Δρ. Γεώργιος Γερομιχαλός, υπεύθυνος του εργαστηρίου κυτταροκαλλιεργειών, μοριακού modeling και σχεδιασμού φαρμάκων στο Συμεωνίδειο Ερευνητικό Κέντρου του Θεαγενείου, επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι η ανάπτυξη νέων φαρμάκων βασισμένων στα βιοδραστικά συστατικά του κρόκου μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, ανάμεσα στις οποίες, ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά και οι νευροεκφυλιστικές νόσοι.

Ορειβατική διάσχιση στο Μιτσικέλι από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 21.02.2016 ορειβατική διάσχιση στο Μιτσικέλι με διαδρομή: Μάζια – Μιτσικέλι (1810μ.) – καταφύγιο ΕΟΣ Ιωαννίνων – Λιγκιάδες

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Κέντρο Ασφαλείας της Ζυρίχης αποκαλύπτει πως θα γίνει -video

Ένα τρομερό βίντεο το οποίο αποκαλύπτει το πως πρόκειται να εξελιχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία-ΝΑΤΟ σε περίπτωση που ξεσπάσει, αποκαλύπτει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Πρόσληψη 105 ατόμων στον ΑΗΣ Καρδιάς - Δείτε τις ειδικότητες

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Δείτε την προκύρηξη

Φόροι στα εισοδήματα: Επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και ενοίκια

Μεγάλες είναι οι ανατροπές που θα φέρει στη φορολογία των ακινήτων το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με τις κλίμακες για τα εισοδήματα του 2016.
Μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν έσοδα από ενοίκια θα πρέπει να περιμένουν αλλαγές οι οποίες βεβαίως θα εξαρτηθούν από τις διαπραγματεύσεις των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο.

48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο καθηγητής στην Κοζάνη που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας

Ενώπιον του Εισαγγελέα Κοζάνης με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου ο καθηγητής από την Κοζάνης που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού σε βάρος 16χρονης μαθήτριάς του.

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κοζάνη: Μετατίθεται κατά 40 ημέρες η διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης

Το έργο της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτο και βρίσκεται σε προτεραιότητα. Πρόκειται για ένα πρώτης γραμμής έργο, το οποίο προχωρά προς υλοποίηση με βασική αρχή τη διαφάνεια και τη διασφάλιση της διαδικασίας και του κύρους ενός τόσο μεγάλου διαγωνισμού.

Κατέβηκε η μισή αστυνομία για να γλιτώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη

Σχεδόν όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής χρειάστηκε για να προστατεύσει τους τέσσερις βουλευτές από την οργή των αγροτών - Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι άνδρες με πολιτικά τους απαγόρευσαν, αρχικά, να διαδηλώσουν.