Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο μνημείο του Φαρδυκάμπου

ΦΑΡΔΥΚΑΜΠΟΣ
1943-2016

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Ολοήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης ‘Γέφυρα Ζωής’

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το “Μποδοσάκειο” Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το “Μαμάτσειο” Νοσοκομείο Κοζάνης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, διοργανώνει την πρώτη ΟΛΟΗΜΕΡΗ εθελοντική αιμοδοσία για το 2016 την Τρίτη 22 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 20:00 στο Αμφιθέατρο «Σ. Αρσένης» του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Διάσημα ερωτικά τρίγωνα που άντεξαν στην ιστορία

Οι πικάντικες ερωτικές ιστορίες ανέκαθεν είχαν τη γοητεία τους και ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκονται τρία πρόσωπα και μάλιστα ευρέως γνωστά.
Ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν σκάνδαλο στην εποχή τους και ιστορίες που απέκτησαν τεράστια δημοσιότητα λόγω των λαμπερών προσωπικοτήτων που εμπλέκονταν σε αυτές.

Έξυπνα κόλπα για μια πιο εύκολη καθημερινότητα

Η καθημερινότητα σας μπορεί να γίνει πιο εύκολη με μερικές πρακτικές ιδέες...

Δείτε μερικά παραδείγματα...

Πώς θα δείτε ποιοι απέρριψαν τα αιτήματα φιλίας στο Facebook

Είναι πιθανόν να έχετε κάνει κατά καιρούς διάφορα αιτήματα φιλίας μέσα από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. Εάν κάποιος σας αποδεχτεί, τότε έρχεται αυτόματα ειδοποίηση στο προφίλ σας.

Πότε έρχονται οι νέες βιομετρικές ταυτότητες;

Παράταση για 27 και πλέον μηνών, ως τις 30 Ιουνίου του 2018, δόθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο θέμα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων.

Tο πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), τόσο με το ΝΕΟ σύστημα, όσο και με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα και πιο αναλυτικά:

3 στους 10 άνδρες κακοποιούνται από τις γυναίκες στην Ελλάδα

Τρεις στους δέκα άνδρες κακοποιούνται σωματικά από τη γυναίκα στην Ελλάδα της κρίσης, ενώ επτά στους δέκα πέφτουν θύματα ψυχολογικής βίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκή μελέτη, όπως αναφέρει η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φρόσω Φωτεινάκη, στο «Πρακτορείο FM».

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

ΕΣΠΑ: Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 60.000 ευρώ για να ανοίξετε επιχείρηση. Οδηγίες, δικαιολογητικά

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» που επιδοτεί με ποσό από 15.000 έως 60.000 ευρώ την ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Καιρός: Το ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων ετών – Πού θα πέσουν ακόμα και χιόνια

Ανάσταση με καταιγίδες, χιόνια και κρύο θα κάνουμε από ότι φαίνεται φέτος, καθώς το φετινό Πάσχα αναμένεται να είναι το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών.
Παρά το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αρκετά αργά και συμπίπτει με τη Πρωτομαγιά, ο καιρός θα θυμίζει κυρίως Χειμώνα και όχι Άνοιξη.

Ποιο το προσχέδιο της Συνόδου: Ο ρόλος των Τούρκων στα ελληνικά νησιά

Το κείμενο έχει 8 σημεία συμφωνίας μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας και Ελλάδας και περιλαμβάνει τα συμπεράσματα για την διάλυση του «επιχειρηματικού μοντέλου» των λαθρεμπόρων, ενώ περιγράφει και τις υποχρεώσεις Ελλάδας, Τουρκίας και εταίρων στην επαναπροώθηση μεταναστών και εγκατάσταση προσφύγων.

Σάκχαρο αίματος: Ποιά είναι τα φυσιολογικά όρια για τους ενήλικες

Οι τιμές του σακχάρου στο αίμα είναι καίριας σημασίας για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για εκείνους που πάσχουν από διαβήτη.
Γι' αυτό είναι σώφρον όχι μόνο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για το σάκχαρο στο αίμα, ανάλογα με την ηλικία μας, αλλά και να φροντίζουμε ώστε να παίρνουμε τακτικές μετρήσεις (τα άτομα με διαβήτη μπορεί να το κάνουν και πολλές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το κάνουν με τακτικές εξετάσεις αίματος).

Τα μαθηματικά και η ευφυΐα του παιδιού: Σχετίζονται τελικά;

Oι παράγοντες που καθορίζουν την επίτευξη υψηλών μαθηματικών επιδόσεων.

Αυτό που καθορίζει την ανάπτυξη της επίτευξης μαθηματικών επιδόσεων δεν είναι πόσο έξυπνοι είναι οι μαθητές αλλά πόσο υψηλά κίνητρα έχουν και πώς διαβάζουν. Αυτό είναι το κύριο εύρημα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Child Development.

ΣΕΒ: Κίνδυνος κατάρρευσης της μεσαίας τάξης λόγω της υπερφορολόγησης

Με το εισόδημα των νοικοκυριών να διαμορφώνεται σε 153,2 δισ. ευρώ (χωρίς παροχές σε είδος) και το δηλωθέν φορολογητέο εισόδημα των νοικοκυριών σε 74 δισ. ευρώ περίπου (στο οποίο πληρώνουν 8,7 δισ. ευρώ σε φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ή 11,8% μέσο φορολογικό συντελεστή), το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η φοροδιαφυγή παραμένει τεράστια.

Ρεσιτάλ Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού για το σχ. έτος 2015-16 διοργανώνει Ρεσιτάλ Πιάνου με την Dianova Pelagia.
Η Ρωσίδα Πιανίστρια με ένα εξαιρετικό βιογραφικό σπουδών αλλά και διακρίσεων παγκοσμίως θα ερμηνεύσει έργα των György Ligeti, Alexander Scriabin και Joseph Haydn.

Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου

1. Προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών, κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου (αρχής γενομένης από τους Α΄ Χαιρετισμούς, την Παρασκευή 18 Μαρτίου). Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η νηστεία της Σαρακοστής, ασπίδα για πολλές ασθένειες

Οπως αποδεικνύεται, η νηστεία της Σαρακοστής δεν αποτελεί μονάχα απόφαση που λαμβάνεται για θρησκευτικούς λόγους. Είναι επίσης ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία, όπως αποδεικνύει σειρά σχετικών ερευνών.
Ειδικοί που εξέτασαν τον αντίκτυπο της νηστείας στον οργανισμό, διαπίστωσαν ότι λειτουργεί ως ασπίδα για ασθένειες όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αποτρέπει την εμφάνιση όγκων και συντελεί στη διατήρηση της νεότητας.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι "βλέπουν" τους νεκρούς αγαπημένους τους

 Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον/την σύζυγό τους ή άλλο αγαπημένο πρόσωπο, κάποια στιγμή έχουν την εντύπωση πως τον «βλέπουν ή τον «ακούν», σύμφωνα με μια ιταλική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη δείχνει ότι οι παραισθήσεις αυτές είναι πολύ διαδεδομένες μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν κανένα ιστορικό ψυχικής νόσου, αλλά δεν συζητιούνται ευρέως για να μην νομίσουν οι άλλοι ότι ο πενθών ή η πενθούσα έχει τρελαθεί.

Νέα στοιχεία και πρόσωπα στην υπόθεση Γιακουμάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη από την ημέρα που εντοπίστηκε κοντά στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο μαραθώνιος της ανάκρισης συνεχίζεται. Οι μάρτυρες αποκαλύπτουν πλέον όλο και νέα στοιχεία αλλά και πρόσωπα, με αποτέλεσμα να καλούνται και αυτά από την ανακρίτρια.

ΟΑΕΔ: Νέα διαδικασία επιλογής ανέργων από τις επιχειρήσεις. Προϋποθέσεις

Μια νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες εγκαινιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την άμεση σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής .Tο μοιραίο χτύπημα για τον Παντελίδη

Στο φως έρχονται τα πρώτα στοιχεία για το πώς έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης μέσα στο τζιπ ένα μήνα μετά το θάνατο του. Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας στρέφουν τις έρευνες ακόμα περισσότερο στο ενδεχόμενο να μην οδηγούσε ο τραγουδιστής το αυτοκίνητο.

Σύνοδος Κορυφής: Τα 8 σημεία του προσχεδίου συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Ξεκινά σήμερα ένα δύσκολο διήμερο για την Ευρώπη καθώς η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό φαντάζει, αυτή τη στιγμή, δύσκολο να επιτευχθεί.

To προσχέδιο της συμφωνίας

Θρίλερ με το Φορολογικό: Επιμένουν σε σκληρή γραμμή οι Θεσμοί. Τι ζητούν

Σε νέα συνάντηση, σήμερα, θα συνεχισθούν οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών για το φορολογικό.
Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να επέλθει συμφωνία ενώ μεγάλο αγκάθι εξακολουθεί να είναι το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος και οι πιέσεις των θεσμών για μείωσή του την οποία δεν αποδέχεται η κυβέρνηση.

Ενισχύονται τα νοσοκομεία με 585 προσλήψεις για 12μηνα -10 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο

Προσλήψεις πεντακοσίων ογδόντα πέντε (585) ατόμων, επικουρικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα (12) μηνών, σε Φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας προβλέπει Kοινή Yπουργική Aπόφαση.

800 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και 2.885 στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φέτος

Στους 800 είναι οι φοιτητές που θα δεχθεί την ακαδημαϊκή περίοδο 2016 -2017 το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αντίστοιχα 2.885 φοιτητές θα σπουδάσουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης το Υπουργείο Παιδείας.
Ο αριθμός των εισακτέων εφέτος έχει αυξηθεί στα ΤΕΙ, πανελλαδικά, κάτι που συμπαρέσυρε και την κατάσταση στο ΤΕΙ της περιοχής.

Κυριακάτικες Επαφές από τον Φιλοπρόοδο Κοζάνης: «Πένθος, ο δύσκολος δρόμος της απώλειας»

Οι πιο σκοτεινές νύχτες δημιουργούν τα φωτεινότερα αστέρια.

O Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, σας προσκαλεί στις «Κυριακάτικες Επαφές» του Μαρτίου, με θέμα:
 «Πένθος, ο δύσκολος δρόμος της απώλειας»

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Στις 25 Μαΐου η εκδίκαση της επιμέλειας των παιδιών της Ανθής Λινάρδου – Προσωρινή διαταγή για επικοινωνία των παιδιών με τους γονείς του Τ.Τσιουχάρα

Στις 25 Μαΐου, μία εβδομάδα μετά από την δίκη της γονικής μέριμνας, τελικά θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της επιμέλειας των παιδιών της Ανθής Λινάρδου έπειτα από την αναβολή που πήρε το πρωί της Τετάρτης η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Σεμινάριο στην Κοζάνη: «Αναπτύσσοντας την Κοινωνική Κατανόηση σε παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού»

Σεμινάριο στην Κοζάνη
«Αναπτύσσοντας την Κοινωνική Κατανόηση σε παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού»
(τεχνικές των κοινωνικών ιστοριών)
Κυριακή 3 Απριλίου 2016
Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας
Μπουσίου & Εστίας
Στην Κοζάνη
(ώρες 10:00-14:30)

Προσλήψεις: 2.297 άνεργοι στα hotspots με 495 ευρώ μισθό, πότε τα προγράμματα σε δήμους-τουρισμό

2.297 θέσεις για ανέργους που θα στελεχώσουν τα hotspots, τα κέντρα φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τα χρέη στη ΔΕΗ

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς να έχει κλείσει ούτε ένας χρόνος ισχύος του τρέχοντος, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την ερωτική σχέση του Μάρλον Μπράντο με τον Τζέιμς Ντιν

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την ερωτική σχέση του Μάρλον Μπράντο με τον Τζέιμς Ντιν αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο, το "James Dean: Tomorrow Never Comes
 (Τζέιμς Ντιν: Το αύριο δεν θα έρθει ποτέ).
Οι δύο άνδρες επιδίδονταν σε σαδομαζοχιστικό σεξ, με τον Μπράντο να είναι ο σαδιστής και ο Ντιν ο... υπηρέτης του και μάλιστα του ζητούσε να τον καίει με τσιγάρα.

Ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα μπορεί τον καρδιολόγο να κάνει πιο πέρα

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού καθημερινά μπορεί να προστατεύει την υγεία της καρδιάς, καθώς σχετίζεται με μια μείωση κατά 35% της πιθανότητας εμφράγματος ή άλλου σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Απαλλάσσονται από τα τεκμήρια άνεργοι και φοιτητές

Tον δρόμο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2015 ανοίγει τροπολογία που κατέθεσαν το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τρύφων Αλεξιάδης.

Στους 69.985 οι εισακτέοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Κατά 1.655 αυξάνονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 οι θέσεις στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις οποίες θα διεκδικήσουν οι υποψήφιοι/ες.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι καταγράφεται συνολικά μια αύξηση των θέσεων κατά 2,42% σε σχέση με πέρυσι.

Ποια η προφητεία του Παΐσιου για τους Τούρκους: «Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε…»

Προβλέψεις ότι η Τουρκία θα αφανιστεί είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος Στις προβλέψεις του είχε αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Ακολουθούν επακριβώς τα λόγια του:

Εξόρμηση του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης στο Βέρμιο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 20.03.2016 εξόρμηση στο Βέρμιο (κορυφή Ξηροβούνι υψ.1801μ.) με αφετηρία και τερματισμό το Ξηρολίβαδο.

Συντονιστές εξόρμησης : Νίκος Χατζηϊωάννου – Γιώργος Μόσχος

Αποστολή βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων & Κοζάνης

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης σας ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 16  Μαρτίου θα αποσταλεί στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τις Ενορίες της Επαρχίας μας, σύμφωνα με την πρόσφατη (από 25/2) Εγκύκλιο του Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Παύλου.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ώρα της Γης» – Δείτε τις δράσεις

Για μία ώρα όλοι εμείς στο Δήμο Κοζάνης σβήνουμε τα φώτα. Ευαισθητοποιούμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Δανείζουμε τη φωνή μας στη Γη για να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη, να ξαναζωντανέψουμε τους ωκεανούς, για να κάνουμε τη Γη μας ένα καλύτερο σπίτι για μας και τις μελλοντικές γενιές.

Κοζανίτικη Αποκριά 2016: Μια μεγαλειώδης γιορτή του Λαϊκού Πολιτισμού.Οι εικόνες μίλησαν από μόνες τους, το στοίχημα κερδήθηκε

Χθες έπεσε η αυλαία της Κοζανίτικης Αποκριάς 2016. Αν και είναι πολύ πρώιμη ακόμα η συνολική αποτίμηση αυτού του κορυφαίου για το Δήμο Κοζάνης αλλά και για τη Δ. Μακεδονία πολιτιστικού γεγονότος –  κυρίως λόγω της μεγάλη διάρκειας της γιορτής , του πλήθους των εκδηλώσεων (βασικών και παράλληλων) όπως  και του μεγάλου πλήθους των συλλογικών  φορέων  και των απλών θεατών  που συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα – μια πρώτη  εκτίμηση ωστόσο κρίνεται απαραίτητη.

Περίεργα γεγονότα για τους αριστερόχειρες που βασανίζουν τους επιστήμονες

Περίπου το 10% του ανθρώπινου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες, αλλά κανείς δεν... γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί αυτό το ποσοστό είναι τόσο μικρό. Είναι ίσως το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που σχετίζονται με τη γενετική, την εξέλιξη, ακόμα και τις προγεννητικές ορμόνες. Ή θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν αναφέρει οι ερευνητές στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την ιδιαιτερότητα των αριστερόχειρων.

Το πιο όμορφο animation για τον πλατωνικό ανεκπλήρωτο έρωτα

Αυτή τη φανταστική animation μικρού μήκους ταινία, την δημιούργησαν το 2011 οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών «Utrecht School of the Arts», της Ολλανδίας.
Για τον Πλάτωνα, ο έρωτας έχει κάτι το φιλοσοφικό. Οπως ο φιλόσοφος βρίσκεται ανάμεσα στη σοφία και την άγνοια, έτσι και ο έρωτας, που είναι εξ ορισμού ανικανοποίητος, είναι ένας δαίμονας που παλινδρομεί ανάμεσα στην έλλειψη και την ικανοποίηση, τον θάνατο και την αθανασία.

Βιβλιάριο για ανασφάλιστους: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι. Ποια τα κριτήρια

Εγκύκλιο για το πώς γίνεται η έκδοση βιβλιαρίων για ανασφάλιστους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μετά τη δημοσίευση του ν. 4368/2016, εξέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέχρι την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων ανασφαλίστων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πλαίσιο της ΚΥΑ 139491/2006

ΛΚΔΜ: Προσλήψεις 45 ανειδίκευτων εργατών‏

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι τo ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 45 (σαράντα πέντε) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με
σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Κλάδων.

Γιατί φεύγουν οι Ρώσοι από τη Συρία

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προετοιμάζουν την αποχώρησή τους από τη Συρία μετά την δήλωση του Ρώσου προέδρου, ο οποίος τόνισε ότι η εξάμηνη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία εκπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό το σκοπό της.

Τα 9 μυστικά που κάνουν τις σχέσεις να κρατούν για πάντα

Εάν ψάχνετε τα μυστικά για την τέλεια σχέση που θα διαρκέσει για... πάντα, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Οι επιστήμονες κατέληξαν πως οι παρακάτω διαφορετικοί επικοινωνιακοί μέθοδοι οδηγούν σε μία υγιή μακροχρόνια σχέση.

Μυστήριο με το θανατηφόρο τροχαίο του Παντελίδη

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ των ερευνών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο που στέρησε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, μετά τη δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας της 30χρονης Μίνας Αρναούτη ότι το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει είναι εντελώς αντίθετο από εκείνο της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερ-φορολόγησης την εποχή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Διαδίκτυο.

Σύνταξη στα 60 και με το νέο νόμο για 16 κατηγορίες ασφαλισμένων

Σύνταξη και στα 60 ακόμη και αν ο χρόνος ασφάλισης συμπληρώνεται μετά τις 18/8/2015 που άλλαξαν τα όρια ηλικίας, κλειδώνουν 18 κατηγορίες ασφαλισμένων από τα ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τραπεζών), ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και ανεξάρτητα απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).

Ανοιχτό σήμερα με 4 αναβατήρες το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας


Η Διοίκηση του Ε.Χ.Κ.Β. σας ανακοινώνει ότι
την Τρίτη 15-3-2016, θα είναι σε λειτουργία οι εξής 4 αναβατήρες:
1) ο εναέριος 3θέσιος «Φίλιππος»
 2) ο εναέριος 2θέσιος «Μ. Αλέξανδρος»
3) το συρόμενο «Baby lift» και
4) ο συρόμενος «Ελιμεία»

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες της Ειδομένης μέσα από βίντεο 360 μοιρών της Bild

Το οδοιπορικό της Bild στον καταυλισμό απαθανατίζει σε 360 μοίρες το δράμα των προσφύγων στις λάσπες.

Το βίντεο παρέχει τη δυνατότητα να γυρνά η εικόνα 360 μοίρες δίνοντας απόλυτη αίσθηση του χώρου.