Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Μεγάλη Παρασκευή: Για ποιους είναι αργία, τι ισχύει για τράπεζες

Η Μεγάλη Παρασκευή ανήκει στις αργίες του Πάσχα αλλά όχι για όλες τις περιπτώσεις.

Η Μεγάλη Παρασκευή (29-04-2016) δεν ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες, συνεπώς επιτρέπεται αυτή την ημέρα η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα.

Αλήθειες και μύθοι για το αλκοόλ και την οδήγηση

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία θεωρεί χρέος της να ενημερώσει αυτές τις γιορτινές ημέρες όλους τους οδηγούς σχετικά με τη χρήση αλκοόλ κατά την οδήγηση. Συγκεκριμένα καταγράφονται 5 μύθοι που διατυπώνονται συχνά και παραθέτει τις αντίστοιχες αλήθειες:

Oι 12 κανόνες οδικής ασφάλειας που μπορεί να σώσουν ζωές

Η 28η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία και εμείς συναντήσαμε την κ. Έλλη Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία γιορτάζει για τρίτη χρονιά αυτήν ημέρα παρουσιάζοντας και υιοθετώντας άμεσα τα «life saving rules» δηλαδή τους 12 κανόνες οδικής ασφάλειας.

Από τι προήλθε ο μαρτυρικός θάνατος του Ιησού πάνω στο Σταυρό

Ο Χριστός βρήκε μαρτυτικό θάνατο πάνω στο Σταυρό.
Η επιστήμονες αναλύουν τα αίτια του θανάτου Του.

Ο Ιησούς πέθανε πιθανότατα από ένα συνδυασμό ασφυξίας, αιμορραγίας και αφυδάτωσης. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν Αμερικανοί γιατροί και ερευνητές της Κλινικής Mayo πριν από μερικά χρόνια, αφού μελέτησαν διεξοδικά τις ιστορικές πηγές για τη Σταύρωση –μεταξύ άλλων, τις διάφορες εκδοχές της Καινής Διαθήκης– και έλαβαν υπόψη τους όσα
 γνωρίζουμε για τις ρωμαϊκές μεθόδους εκτέλεσης εκείνης της εποχής.

Δεκαήμερο εκπτώσεων από 4 Μαϊου

Δεκαήμερο εκπτώσεων θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Συμβουλές για το σωστό βάψιμο των αυγών


Κόκκινα, κίτρινα, μπλε και διακοσμημένα με διάφορα σχέδια, όπως και αν προτιμάτε τα πασχαλινά αυγά, παρακάτω θα δείτε 6 πολύ χρήσιμα tips για να να έχετε τα πιο εντυπωσιακά αυγά το φετινό Πάσχα.

Γιατί η Γερμανία δεν θέλει την Ελλάδα αποτυχημένο κράτος

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τις συνεχείς εξελίξεις στην κρίσιμη διαπραγμάτευση αλλά και στο προσφυγικό, η Ελλάδα περνάει όλως περιέργως σχετικά χαμηλά στη γερμανική ειδησεογραφία.
Δεν απασχολεί τόσο τα πρωτοσέλιδα, δεν γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Στην ατζέντα, όμως, της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας παραμένει ψηλά, όσο και τα προηγούμενα έξι χρόνια. Ίσως ακόμη περισσότερο...

Τι συμβουλεύει η Αστυνομία όσους φύγουν για το Πάσχα

Την προσοχή όσων φύγουν για τις γιορτές του Πάσχα εφιστά η Αστυνομία, δίνοντας συμβουλές ώστε οι πολίτες να μην βρεθούν προ εκπλήξεως τόσο στο σπίτι, όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΔΕΗ: 10 θέσεις εργασίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομισθίων) συνολικά δέκα (10) ατόμων για κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών του Σταθμού.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Κρυφή κάμερα φέρνει στο φως αηδιαστική αποκάλυψη για την οικιακή βοηθό του σπιτιού

Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στα άτομα που αναλαμβάνουν τις δουλειές του σπιτιού σου και πόσω μάλλον αυτά που είναι υπεύθυνα για το φαγητό σου.

Αυτό διαπίστωσε και με το παραπάνω μια οικογένεια που εικάζεται ότι ζει στο Κουβέιτ, η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει μια κρυφή κάμερα στην κουζίνα του σπιτιού της για να δει τη συμπεριφορά του προσωπικού και συγκεκριμένα μιας εκ των οικιακών βοηθών.

Eurovision 2016: Η άγνωστη οικογενειακή τραγωδία για το φαβορί του διαγωνισμού

Είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στην φετινή Eurovision. Με ένα τραγούδι γραμμένο από τον δικό μας Δημήτρη Κοντόπουλο και με την σκηνική του παρουσία να έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο Sergey Lazarev βρίσκεται στην πρώτη θέση των προγνωστικών και των στοιχημάτων και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της φετινής Eurovision.

Δείτε τις αλλαγές που θα γίνουν στα δημοτικά σχολεία από το Σεπτέμβρη

Αλλαγές στα ωράρια και τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων έρχονται από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου, ενιαίου τύπου ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου της ΕΛΜΕ Κοζάνης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

συνεδρίασε στις 26-4-2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε  από τις εκλογές στις 20-4-2016, με μοναδικό θέμα: «Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα». Μετά από τοποθετήσεις των παρατάξεων και των συναδέλφων συγκροτήθηκε ομόφωνα το νέο Δ.Σ.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Αλλαγή στις λαϊκές αγορές της Κοζάνης λόγω εορτών – Δείτε αναλυτικά

Από τον Δήμο Κοζάνης και την Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η Λαϊκή Αγορά Κοζάνης, επί της οδού Αριστοτέλους, λόγω της εορτής του Πάσχα θα διεξαχθεί την Μεγάλη Παρασκευή 29/4/2016.

Έξαλλη η μητέρα του Παντελίδη: Ποιοι έβαλαν τον Παντελή στο τζιπ, τι σημαίνει η άμμος στα ρούχα του

Ποιοι έβαλαν τον Παντελίδη στην θέση του οδηγού και γιατί βρέθηκε άμμος στα ρούχα του; Γιατί η μητέρα του είναι ανένδοτη;
Νέες εξελίξεις αναμένονται σύντομα στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη.

Σοκ για την αγορά: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου στα μαγαζιά

Σε Δανία του Νότου κινδυνεύει να μετατραπεί η Ελλάδα, μόνο όμως σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ και την αύξηση που επίκειται στα τρόφιμα από το 23% που είναι σήμερα στο 24%.

Πώς και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα - Βίντεο

 Όποιος πιστεύει ότι η χώρα μας ήταν σχετικά ασφαλής από το ραδιενεργό νέφος, λόγω απόστασης, από την έκρηξη στο Τσερνομπίλ, πλανάται.
Η χώρα μας δέχτηκε ποσότητες ραδιενέργειας οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην κλίμακα μέτρησης, άγγιζαν και το κόκκινο.

Προσοχή με τις τραπεζικές συναλλαγές τις μέρες του Πάσχα

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι πληρώσουν οφειλές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκτελεστούν έως και… 6 ημέρες αργότερα.
Η Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και η Τρίτη του Πάσχα, λόγω της μεταφοράς της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι αργίες για το τραπεζικό σύστημα.

Που μπορούν να εξοφλούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΚ

Στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) αλλά και σε συμβεβλημένες τράπεζες μπορούν οι πολίτες να εξοφλούν τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., εκτός φυσικά των ταμείων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, τα οποία βρίσκονται στα νέα της γραφεία στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.
Οι τρόποι εξόφλησης των λογαριασμών είναι οι εξής:

«Ακίνητα ευκαιρίας» στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Και το 2015, η αγορά ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κινήθηκε σε χαμηλές πτήσεις, ακολουθώντας την γενικότερη, πανελλαδική τάση, αλλά και την τάση στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη.

Χρεοκόπησε ο κολοσσός που θα έφτιαχνε φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη

Προ ημερών, η αμερικανική αγορά ανανεώσιμης ενέργειας συγκλονίστηκε από ένα ηχηρό κανόνι, της μεγαλύτερης εταιρείας φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ. Η εταιρεία Sunedison βρίσκεται πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα project ανάπτυξης και εκμετάλλευσης φωτοβολταϊκών πάρκων με τεράστια μεγέθη, ωστόσο λύγισε κάτω από την πίεση του υπέρογκου δανεισμού ύψους 16 δις δολαρίων, ο οποίος αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με ιλιγγιώδη ρυθμό εξαιτίας της ακόρεστης επιθυμίας της εταιρείας για εξαγορές και επεκτάσεις.

Ανακοίνωση σχετικά με τις έκτακτες εξετάσεις όσων τα διπλώματα λήγουν στη Δυτική Μακεδονία

Με ευθύνη απέναντι στο σύνολο των πολιτών, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως έκανε και η πλειονότητα των περιφερειακών αρχών της χώρας και σε συνέχεια της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών, προχώρησε στην έκδοση απόφασης για τη διενέργεια έκτακτων εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας και μόνο για τους πολίτες των οποίων η ισχύς των διπλωμάτων λήγει απο τις οικείες διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ξεκινά το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο από την 1η Μαΐου

Από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου 2016 θα ισχύσει και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23.00 έως 07.00), όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Νηστίσιμα: Ποια είναι πιο υγιεινά, πόσες θερμίδες παρέχουν

Η νηστεία, ειδικά η μακροπρόθεσμη, μπορεί όταν γίνεται σωστά να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και του σωματικού βάρους.
Παράλληλα,  μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Τσέρνομπιλ: Τριάντα χρόνια μετά. Τι οδήγησε στην τραγωδία- video

Το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην Ιστορία, και η τραγική στιγμή που ο πυρηνικός εφιάλτης έγινε πραγματικότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος, κλείνει 30 χρόνια με την επέτειο του Τσέρνομπιλ.

Μεγάλη Τρίτη ... ο Χριστός εκρύφθη

Στο Ευαγγέλιο σήμερα, οι Φαρισαίοι ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπους να συλλάβουν τον Ιησού, ο οποίος αποτελεί μεγάλη απειλή στην εξουσία τους, εξαιτίας της μεγάλης Του αποδοχής από τον κόσμο..
Έτσι η Μ. Τρίτη είναι αφιερωμένη στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δρυμίτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Πάσχα 2016: Υπολογίστε το δώρο που πρέπει να πάρετε με ένα κλικ

Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε να πάρετε για δώρο Πάσχα, το οποίο πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου.
Με την νέα online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α. μπορείτε να υπολογίσετε το Δώρο Πάσχα που δικαιούστε, συμπληρώνοντας τα πεδία που θα δείτε στον σύνδεσμο.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έρχονται χαλαζοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας! Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

- Από το απόγευμα χαλάει ο καιρός κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα
- Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις
- Ισχυροί οι άνεμοι
- Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

"Ανάποδα" μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα!
Ο καιρός χαλάει τις επόμενες ώρες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (25.04.2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προσλήψεις σε δήμους, υπουργεία και περιφέρειες

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα γίνουν από δήμους, υπουργεία και περιφέρειες σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα 17 Δήμους ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για.
Η προκήρυξη αφορά 6.918 ανέργους.

Έκθεση - βόμβα του Γενικού Λογιστηρίου: Αφαίμαξη φορολογουμένων μέχρι το 2017

Το εφιαλτικό δωδεκάμηνο και τις συνέπειες του νέου πολυνομοσχεδίου στους φορολογούμενους αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία και συνοδεύει το τελικό κείμενο με όλες τις διατάξεις στη Βουλή.

Μετά την Ηλεκτρονική, νέο λουκέτο. Ποια εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσε η “Σαραφίδης”, θυγατρική της Ηλεκτρονικής.
Η εξέλιξη αυτή παρότι υπήρξε αναμενόμενη και είναι το αποτέλεσμα της πτώχευσης της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας λιανικής, επισφραγίζει το οριστικό τέλος της παλαιότερης στη Θεσσαλονίκη εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

11η Ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση & Ειδών Κήπου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης

Το Επιμελητήριο και το Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, προσκαλούν τους επαγγελματίες Ανθοκομίας και Οπωροκηπευτικών Φυτών καθώς και τους σχετικούς με την Επίπλωση,  την Διακόσμηση Εξωτερικών Χώρων , των Μηχανημάτων Κηποτεχνίας και των outdoor εξορμήσεων, να Δηλώσουν τη Συμμετοχή τους στην Έκθεση, που ανοίγει τις Πύλες από 18 έως 22 Μαΐου 2016, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις του Φορέα.

Τί γιορτάζουμε κάθε ημέρα της «Μεγάλης» εβδομάδας

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Ο λόγος που η μυρωδιά των μωρών μάς ξετρελαίνει

Η μυρωδιά των μωρών είναι μια από τις πιο γλυκές και μεθυστικές μυρωδιές του κόσμου.
Τα μωρά έχουν μία μυρωδιά στην οποία οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν!

Ψάχνουν σκληρό δίσκο με βίντεο από τα καψώνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα στοιχεία φτάνουν στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ετερόκλητες ομάδες ερευνητών συνεχίζουν να αναζητούν τις "άγνωστες" πτυχές της εξαφάνισης που θα μπορούσαν να "δέσουν" τη δικογραφία.

Πάσχα 2016 και τι να προσέξουμε για κρέας, αυγά, παιχνίδια

Ανακοίνωση με την οποία δίνει οδηγίες προς τους καταναλωτές για τις αγορές του Πάσχα εξέδωσε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδων / ΙΝΚΑ.

Παρότι κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο καταναλωτής θα πρέπει να εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι: