Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Τέλος οι Πανελλαδικές: Νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τη θέσπιση ενός νέου σχολικού συστήματος -σε βάθος χρόνου- βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, επιδιώκει το αρμόδιο υπουργείο, όπως εξήγησε, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν κοιμηθείτε

Οι κακές συνήθειες της καθημερινότητας μπορεί να οδηγήσουν σε έναν κακό ύπνο και μια πιο δύσκολη μέρα το επόμενο πρωί.
Επιπλέον κάποια πράγματα που κάνετε πριν τον ύπνο μπορεί να ευθύνονται για αϋπνία, τις διακοπές στον ύπνο ή σύντομη διάρκεια του ύπνου. Δείτε τρία πράγματα που δεν πρέπει να κοιμηθείτε...

Ανοίγουν 9.100 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

Την πρόσληψη για φέτος, 9.100 αναπληρωτών όλων των κατηγοριών της EAE, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής, κατά τη δίωρη συνάντησή τους στο υπουργείο.

ΕΝΦΙΑ 2016: Τα σημεία κλειδιά στο εκκαθαριστικό που πρέπει να προσέξετε

Επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καλούνται να βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη καθώς τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αρχίσουν να αναρτώνται από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Taxis.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να ελέγξουν βήμα προς βήμα τα στοιχεία που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό, για να διαπιστώσουν την ορθότητά τους.

Κέντρο υποδοχής νεοεισερχομένων φοιτητών στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει όλες και όλους τους εισακτέους στο Ίδρυμα για την προσπάθεια και  τα αποτελέσματά τους.
Ευχόμαστε καλή πρόοδο και ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ στη νέα σας ζωή.
Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, λειτουργεί κέντρο υποδοχής νεοεισερχομένων φοιτητών για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση.

Πλήθος πιστών στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στην Κοζάνη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου πλήθος πιστών επισκέπτονται την εορτάζουσα εκκλησία στην Κοζάνη. Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και διαβάστηκαν οι παραδοσιακές φανουρόπιτες που έφερε ο κόσμος. Με το πέρας του εσπερινού ο κόσμος παρέμεινε στο αύλειο χώρο του Ναού και μοιράστηκαν τις φανουρόπιτες όπως είθισται.

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Κοζάνη: Δημιουργία παράλληλου δρόμου προς την οδό Γκέρτσου για την αποσυμφόρησή της στο πλαίσιο της βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Την δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου μέσω ήπιων παρεμβάσεων, στεγασμένης λαϊκής αγοράς, της κάλυψης όλων των γραμμών του σιδηροδρόμου εκτός από δυο που θα προσεγγίζουν το κτίριο του Σιδηροδρομικού σταθμού και κυρίως την δημιουργία δρόμου που θα αποσυμφορήσει την οδό Γκέρτσου και θα κινείται νοτιότερα από την σημερινή κεντρική αρτηρία στην περιοχή του σταθμού, περιλαμβάνει η τελική πρόταση του σχεδίου παρεμβάσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην περιοχή...

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Το Χαμόγελο του Παιδιού ζητά την βοήθεια όλων μας

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από Το Χαμόγελο του Παιδιού για να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο σχολείο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα!

Πώς θα διαμορφωθούν τα ειδικά μισθολόγια από τον Σεπτέμβριο

Σε επτά υπουργεία αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο, Παρασκευή, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το σχέδιο της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια, που υπάγονται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου.

ΕΝΦΙΑ και στα χωράφια από το 2017

Μπορεί φέτος η επιβολή ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, βοσκότοπους και γενικά εκτός σχεδίου εκτάσεις να αποφεύχθηκε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, αλλά όπως φαίνεται από το νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, το οικονομικό επιτελείο δεν παραιτείται από την προσπάθεια να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών με ένα επιπλέον χαράτσι.

Τέλος εποχής για την «Πανδώρα» – Αλλάζει ο επί 40 χρόνια Αρχιμουσικός Πάρις Καραχάλιος

Ο ΟΑΠΝ προκήρυξε τη θέση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης Πανδώρα, την οποία μέχρι σήμερα έχει ο Πάρις Καραχάλιος.
Ο Πάρις Καραχάλιος υπήρξε Αρχιμουσικός της ιστορικής μπάντας για περίπου 40 χρόνια, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον πατέρα του.

Αρχίζουν οι προπονήσεις του Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Κοζάνη

Αρχίζουν οι προπονήσεις του Σ.Ε.Α. Κοζάνης από Δευτέρα  29 Αυγούστου για παιδιά δημοτικού.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Επιτυχόντες λυκείων νομού Κοζάνης: Αποτελέσματα για τα ΓΕΛ 90%

Δείτε τους επιτυχόντες των Γενικών Λυκείων του Νομού Κοζάνης στις πανελλαδικές 2016

Επιτυχόντες λυκείων νομού Κοζάνης: Αποτελέσματα για τα ΕΠΑΛ-

Αποτελέσματα επιτυχόντων ΕΠΑΛ στις παννελλήνιες 2016

Συγχαρητήριο μήνυμα προς τους επιτυχόντες των Πανελλενίων 2016 από τον π. βουλευτή Ν.Κοζάνης Χάρη Κάτανα

Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, είναι αποτέλεσμα κοπιαστικής διαδρομής αλλά και αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών στη ζωή τους.
Στους υποψηφίους που δεν κατόρθωσαν να εκπληρώσουν τους στόχους τους, ας συνεχίσουν με αισιοδοξία και θάρρος τον αγώνα. Χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες για εκπλήρωση καλύτερων στόχων.

Kάτανας Χάρης π. Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα από τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 28.08.2016 εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα με αφετηρία το καταφύγιο μετά την Βωβούσα και προορισμό το Αρκουδόρεμα

Στην Πίνδο το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης!

Πρέπει να φύτρωσε το έτος 941 και να ήταν ήδη 500 ετών όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα πεύκο που βρέθηκε πρόσφατα στην Πίνδο και χρονολογήθηκε με σχετική ακρίβεια στα 1.075 χρόνια, κάτι που το καθιστά «το γηραιότερο γνωστό εν ζωή δέντρο στην Ευρώπη». Ο ορεσίβιος Μαθουσάλας είναι μια πεύκη λευκόδερμος (Pinus heldreichii), είδος γνωστό και ως ρόμπολο, το οποίο βρέθηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα ψηλά στην οροσειρά της Πίνδου, και βαφτίστηκε ανεπίσημα «Άδωνις».

Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ για να είναι καλό

Οι ειδικοί το έψαξαν και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους

Εάν είστε από εκείνους/εκείνες που πιστεύεται ότι μια ικανοποιητική σεξουαλική πράξη πρέπει να διαρκεί όλη τη νύχτα, τότε ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανία των ΗΠΑ το σεξ που κρατάει από μισή ώρα και πάνω είναι «μια κατάσταση που οδηγεί σε απογοήτευση και έλλειψη ικανοποίησης».

Οι Κινέζοι έδωσαν στην δημοσιότητα… εξωγήινες βάσεις στη Σελήνη -βιντεο


Φαίνεται ότι οι Κινέζοι έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν εξωγήινοι και κατά πάσα πιθανότητα έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί υπάρχουν τόσα πολλά ραδιοτηλεσκόπια που ψάχνουν για σήματα από εξωγήινους, αλλά ακόμα δεν αναφέρθηκαν στο κοινό.

Ξεσκονίζουν τα κοινωνικά δίκτυα για κρυμμένο πλούτο

Κυνήγι φοροδιαφυγής μέσω... Social Media σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ - Έρχονται έλεγχοι αλά Big Brother

Άσχημα τα νέα για όσους... διατυμπανίζουν μέσω φωτογραφιών και πληροφοριών τα Social media για την περιουσιακή τους κατάσταση φαίνεται πως επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο βάζει μπροστά νέο σχέδιο, το οποίο θα ελέγχει λογαριασμούς σε Facebook και Instagram, προκειμένου να τους αξιοποιεί για χάρη της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Στο results.it.minedu.gov.gr οι βάσεις εισαγωγής 2016

Έφτασε η ώρα για τα αποτελέσματα των Πανελληνιων 2016. Οι Βάσεις 2016 για τις Πανελλήνιες θα αναρτηθούν στο site του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu την Τετάρτη 24/08/2016, λίγο μετά τις 11.00.
Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε και που θα κυμανθούν οι Βάσεις 2016 σε Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές και Οικονομικές σχολές.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην Ποντοκώμη Κοζάνης

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ποντοκώμης και η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), το Σαββάτο 27 Αυγούστου στις 11:00πμ στο μνημείο των πεσόντων στην Ποντοκώμη.

Αρρυθμία και διακοπή νερού σε οδούς της Κοζάνης λόγω αντικατάστασης εξοπλισμού την Τετάρτη 24 Αυγούστου

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης που διαμένουν στις οδούς:

1. Κωνσταντινουπόλεως
2. Σμύρνης
3. Πανόρμου και
4. Επισκόπου Ιωακείμ Λιούλια

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Τα 4 «αντικλείδια» για την στυτική δυσλειτουργία είναι…

Οι άντρες είναι συνήθως πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους, όσον αφορά τις επιδόσεις τους στον σεξουαλικό τομέα της ζωής τους. Μοιραία, αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου η αυστηρή αυτή κριτική οδηγεί σε αυξημένη κατάθλιψη η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μειωμένα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας.

ΕΝΦΙΑ 2016: Σεπτέμβριο η πρώτη δόση. Έρχεται νέος φόρος στα ακίνητα

Στο τέλος του μήνα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα gsis.gr, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο.

Νεροποντή στην Πτολεμαΐδα. Κεραυνός έπληξε το χωριό Περδίκα

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή της Εορδαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, όπου το ύψος του νερού, σε ορισμένες περιπτώσεις, “άγγιζε” τα δέκα εκατοστά.

Φθινόπωρο στη μισή χώρα! Που και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Στα δύο, λόγω καιρού, η Ελλάδα σήμερα Τρίτη. Στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, στα νότια ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, ηλιόλουστος με τη θερμοκρασία ουσιαστικά να μην αλλάζει.

Τα μπόνους και οι παγίδες για σύνταξη από τα 55

Έξοδος 4 ταχυτήτων με κρυφά μπόνους στα όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 50 και φτάνουν στα 62, αλλά και με μειώσεις στις συντάξεις από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, ισχύει στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου επηρεάζοντας πάνω από 650.000 υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς.

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από το πρωί της Τρίτης στη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 23-08-2016 με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Βγήκαν τα Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τον Χειμώνα 2016-2017. Μαζέψτε ξύλα

Τα Μερομήνια έχουν φανατικούς υποστηριχτές αλλά και πολλούς που τα αμφισβητούν.
Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.
Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν τον καιρό των επόμενων δώδεκα μηνών.
Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα.

Διακοπή νερού σε οδούς στην Κοζάνη λόγω βλάβης

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της πόλης της Κοζάνης που κατοικούν στις οδούς Αντιγόνου και Αγίας Σοφίας ότι προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη που παρουσιάστηκε σε αγωγό της ύδρευσης, θα διακοπεί η υδροδότηση σήμερα Δευτέρα 22/08/2016.

Η αποκατάσταση της βλάβης και η επανεκκίνηση της υδροδότησης εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι τις 14.00.

Κούγιας: Πρωτοφανές το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο για τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου στην τραγωδία της Αίγινας. Όπως αναφέρει, ο κατηγορούμενος είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, προκαλώντας έτσι το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς.

Καρχαρίας βγήκε στα ρηχά της Χαλκίδας! Βίντεο

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει έναν καρχαρία να «σουλατσάρει» στην παραλία των Αλυκών, ανάμεσα μάλιστα σε λουόμενους.
Σύμφωνα με τον χρήστη του youtube που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο, πρόκειται για ένα μικρό καρχαρία που βρέθηκε να κολυμπά στα ρηχά κάτω από την καφετέρια "Daluz".

Ξέρετε γιατί η Microsoft έβαλε την πασιέντζα και τον ναρκαλιευτή στα Windows;

Τα διάσημα παιχνίδια που βάζει η Microsoft στα Windows δεν είναι απλά για να περνάει την ώρα του ο χρήστης του ηλεκτρινοκού υπολογιστή... Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί υπάρχει ο ναρκαλιευτής και η πασιέντζα;

Βάσεις 2016: Δείτε που αναμένεται να κυμανθούν τα μόρια

Τελειώνει η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2016,καθώς πλησιάζει η μέρα που θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2016. Το αργότερο έως την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση τους.

Χαλάει ο καιρός από την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες

Αρχίζουν τα μπουρίνια – Πότε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού

Το καλοκαίρι φαίνεται πως ρίχνει σιγά σιγά την αυλαία του καθώς μέσα στην εβδομάδα φαίνεται πως μπαίνουμε σε φθινοπωρινές συνθήκες.
Από τη Τρίτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει, με κύρια χαρακτηριστικά: υποχώρηση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 13.000 ανέργους με μεροκάματο 21€. Πότε και πώς θα κάνετε αιτήσεις

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε 13.000 ανέργους, ηλικίας 18 – 24 και 25 – 29 ετών, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων μηνών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια: Ποιά είναι τα όρια – Υπολογισμός

Η ολική χοληστερίνη του αίματος, επίσης γνωστή ως το επίπεδο της χοληστερόλης ορού, αξιολογείται ανάλογα με τον κίνδυνο της καρδιαγγειακής ασθένειας που ο κάθε τύπος χοληστερόλης προκαλεί.

Ζουν περισσότερο από τους άλλους όσοι διαβάζουν βιβλία

Αν βάζεις στόχο να γεμίζεις όλο και περισσότερο τη βιβλιοθήκη σου με βιβλία που διαβάζεις ανά εβδομάδα, τότε εύγε, θα ζήσεις πολλά χρόνια.Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να σε πείσουν ότι αξίζει να βάλεις το διάβασμα στη ζωή σου, κυρίως ψυχολογικής και εκπαιδευτικής φύσεως. Τώρα, έχεις έναν ακόμη σημαντικό λόγο: τη μακροζωία.

Σε "καραντίνα" 12 δήμοι της χώρας, λόγω ελονοσίας

Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται
περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Με πολλές συμμετοχές η 5η Ποδηλατοβόλτα Ξηρολίμνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Ποδηλατοβόλτα Ξηρολίμνης.

 Πολλές συμμετοχές και με τους μικρούς δικυκλιστές ενθουσιασμένους ξεκίνησε η βόλτα ξεκίνησε από την Ξηρολίμνη, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδρομής ακολούθησε γιορτή με πλούσια δώρα και άφθονους μεζέδες.