Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Μαέστρο σ’ ευχαριστούμε

Μαμά κοίτα, μια ΠΑΝΔΩΡΑ!
Το μικρό κοζανιτόπουλο βλέπει μια φιλαρμονική κάπου σε μια πόλη, μεγάλη ή μικρή, κοντινή ή μακρινή και την αποκαλεί, όπως είναι φυσικό, ΠΑΝΔΩΡΑ.
Η σκηνή δεν είναι φανταστική, αλλά επαναλαμβανόμενη εδώ και 10ετίες.

Εσύ πόσα ζώα βλέπεις στη φωτογραφία;

Φαίνεται πως η νέα σπαζοκεφαλιά τρέλανε τους χρήστες του ίντερνετ που προσπαθούσαν να βρουν τα ζώα της φωτογραφίας.

Οι περισσότεροι διαφωνούσαν για τον αριθμό των ζώων, με τις απαντήσεις να κυμαίνονται από 4 έως 16! Ενώ κάποια ζώα φαίνονται εμφανώς, από ένα σημείο και μετά τα πράγματα δυσκολεύουν.

Τρελή πορεία αυτοκινήτου στο κέντρο της Κοζάνης! Παρέσυρε φανάρι, δέντρο, κάγκελα και παραλίγο να μπει σε βιτρίνα καταστήματος!

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου, όταν όχημα που κινούνταν επί της οδού Βενιζέλου και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της οδού, ξέφυγε της πορείας και ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο παρέσυρε ότι βρήκε στο πέρασμά του.

Σαμαρίνα: Το χωριό που είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά των Βαλκανίων !

Το «πιο ψηλό χωριό» όπως το αποκαλούν είναι κρυμμένο σε μια γωνιά της μακεδονικής γης με ιστορία ριζωμένη στα βάθη του χρόνου.
Η φημισμένη Σαμαρίνα βρίσκεται στην βόρεια Πίνδο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα, στο νομό Γρεβενών σε υψόμετρο 1.350 με 1.590 μέτρων.

Μη φοβάστε την χοληστερίνη στα αυγά. Πόσα μπορεί να τρώτε καθημερινά;

Ο τρόμος της χοληστερίνης των αυγών που έχει διαδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες στέρησε από πολλούς ανθρώπους, ανάμεσά τους δυστυχώς και παιδιά, την καλύτερη και ποιο υγιεινή ίσως τροφή που μπορούν να καταναλώσουν και μάλιστα με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση, στοιχείο πολύ σημαντικό σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων των Αποφοίτων όλων των Λυκείων της Κοζάνης του 1983, γεννηθέντων 1965 – αρχές 1966

Τριήμερο Εκδηλώσεων Αποφοίτων όλων των Λυκείων 1983, γεννηθέντων 1965 – αρχές 1966

Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή, 28 – 29 – 30 Οκτωβρίου 2016

Συναντιόμαστε, αναπολούμε, επανασυνδεόμαστε !

Πέτρες στα νεφρά και πέτρες στη χολή: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η νεφρολιθίαση (πέτρες στα νεφρά) αυξάνει τον κίνδυνο για χολολιθίαση (πέτρες στη χολή) και το αντίστροφο.
Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν συσσωρεύονται εντός των φυσικών «φίλτρων» του οργανισμού μας διάφορες ουσίες, όπως ασβέστιο και φωσφορικά άλατα, σχηματίζοντας συμπαγείς κρυστάλλους.

Εσείς ξέρατε από τι φτιάχνονται τα γαριδάκια και τι έχουν μέσα;

Τα γαριδάκια αποτελούν τον πιο λαχταριστό πειρασμό για μικρούς, αλλά και μεγάλους πολλές φορές! Η γεύση που καταλαβαίνουμε συνήθως είναι αυτή του τυριού και του καλαμποκιού ...
Τι έχουν μέσα όμως; Όχι πάντως...τυρί και καλαμπόκι!

Το πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων ανοίγει στη Βόρεια Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Πιερία

Tο πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων θα λειτουργήσει στη χώρα μας το 2017 ως μέρος επενδυτικού τουριστικού σχεδίου.

Η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ της εταιρείας Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 487 στρεμμάτων. Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013, ενώ προστέθηκαν άλλα 60 στρέμματα του ΟΣΕ.

Πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον δρόμο Κοζάνης - Θεσσαλονίκης, στην κατεδαφισμένη γέφυρα του ΟΣΕ

Συνεχίζονται οι εργασίες στο δρόμο Κοζάνης Θεσσαλονίκης (μπροστά από το σούπερ μάρκετ lidl) ενώ παράλληλα έχει διακοπεί εδώ και καιρό η κυκλοφορία. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε ένα διάστημα περίπου 250 μέτρων μπροστά και πίσω από την παλιά γέφυρα του ΟΣΕ.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

"H Aλίκη θα ζούσε σήμερα αν..." H αποκάλυψη του γιατρού της Βουγιουκλάκη

Οι αποκαλύψεις του προκαλούν αίσθηση. Ήταν ο άνθρωπος που έμεινε δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Ο λόγος για τον γιατρό της μεγάλης σταρ Σωτήρη Αδαμίδη, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για τις τελευταίες της ώρες.

Προσλήψεις 250 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις 149 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ09, ΠΕ10 και ΠΕ13 στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Σαρωτικοί έλεγχοι στα περιουσιακά στοιχεία. Kατασχέσεις και στις θυρίδες

Σαρωτικούς ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία ενός οφειλέτη πριν η οφειλή του χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτη είσπραξης», θα μπορούν να κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους, όπως ορίζει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Συνεχίζει στο «τιμόνι» των Κασμιρτζήδων ο επί σειρά ετών πρόεδρος Γιάννης Πλόσκας

Συνεχίζει μια θητεία πολλών ετών, ως πρόεδρος στο σύλλογο της διαφύλαξης της Κοζανίτικης παράδοσης ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΙΣ, ο  Γιάννης Πλόσκας, ο οποίος επανεξελέγη πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο , ανανεώνοντας τη θητεία του. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες έγινε μια μικρή ανανέωση στο συμβούλιο, όπως είπε ο κ. Πλόσκας στο ράδιοΛόγος, με στόχο ο σύλλογος να παραμείνει δυναμικός.

Στοιχεία για τον τρόπο δράσης εκείνων που έβαλαν φωτιά στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης

Οι εμπρηστές του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης είναι πολύ πιθανό να εισήλθαν από την κύρια είσοδο του κτηρίου σαν …κύριοι και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Η τυχόν επαλήθευση ενός τέτοιου ενδεχόμενου, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, στη σκέψη και μόνο ότι μπορεί να μπαίνει ο καθένας ανενόχλητος στα δικαστήρια, όπου να σημειωθεί τα μέτρα ασφάλειας είναι ανύπαρκτα.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Aξέχαστες ατάκες που όλοι λέγαμε στο δημοτικό και θέλουμε να ...φωνάξουμε και σήμερα!

Τι ωραία που ήταν τα χρόνια στο δημοτικό; Ούτε εξεταστικές, ούτε άγχος για το τι πρόκειται να κάνουμε με τη ζωή μας και γενικά, ήταν ίσως η πιο ξέγνοιαστη χρονική περίοδος ever!
Ακόμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε τότε, ήταν της κλίμακας ότι «ο Γιάννης δε μου μιλάει« ή «δε μου έδωσε το μολύβι του όταν του το ζήτησα». Στεναχώριες, όχι αστεία...

Οι πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες

Η τροφική αλλεργία είναι η ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό αυτού με εμπλοκή του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Η αλλεργική αντίδραση περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:

Ξέρετε τι σημαίνει διαδικτυακά μιμίδια; Είναι κάτι που ακούτε κάθε μέρα πλέον

Παντού ακούμε πλέον την λέξη Viral και ψάχναμε να βρούμε έναν ακριβή ορισμό της λέξης και αν υπάρχει σχετική ελληνική λέξη
Αυτό που μας κέντρισε όμως το ενδιαφέρον είναι ο όρος "διαδικτυακό μιμίδιο"
Και όχι ... δεν είναι λάθος.

Η συγκλονιστική μαρτυρία νεαρής κοπέλας για τον εφιάλτη στα χέρια του βιαστή της

«Σας παρακαλώ, δεν θέλω να τον κοιτάξω» είπε στο δικαστήριο

Τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια του βιαστή της, στην καρδιά των Εξαρχείων, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό μια 21χρονη από την Ιταλία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους το πρωί και τι αν κάνετε βράδυ

Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Κοινωνικός Τουρισμός -ΟΑΕΔ: Τις επόμενες μέρες η υποβολή αιτήσεων

Εν αναμονή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας βρίσκονται στον ΟΑΕΔ, για να προγραμματίσουν τον Κοινωνικό Τουρισμό της επόμενης χρονιάς.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Αύριο η πρεμιέρα

Η νέα παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χατζηαδαμίδη βασίζεται στο Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ένα από τα πιο σημαντικά και πολυδιάστατα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Με την παράσταση αυτή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης τιμά την επέτειο για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου ελισαβετιανού ποιητή και επιχειρεί να μυήσει τους εφήβους αλλά και τους ενήλικες στον σαγηνευτικό κόσμο του σπουδαίου αυτού συγγραφέα.

Νέα πτέρυγα στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
– Πρόταση για έγκριση στο νέο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Κατασκευή νέας πτέρυγας και αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας πτέρυγας Β στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης».

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Κλιματική αλλαγή προβλέπουν για την Ελλάδα οι ερευνητές

Ο αριθμός των θερμών ημερών ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και κατά 40 μέρες έως το 2100, λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΕΣΠΑ 2014-2020: Υποτροφίες αλληλεγγύης για τους οικονομικά ευάλωτους φοιτητές

Στην προκήρυξη υποτροφιών για τη στήριξη 2.700 οικονομικά ευάλωτων φοιτητών θα προχωρησει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, από την αναπληρώτρια υπουργό, Σια Αναγνωστοπούλου.

Εγκρίθηκαν 65 θέσεις εργασίας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε η κατανομή θέσεων και πιστώσεων, σχετικά με την πρόσληψη με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού  στα Τ.Ε.Ι. και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε,  σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρ.39 του Ν.4186/2013, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Επίδομα Θέρμανσης: Μείωση στις πεδινές περιοχές αύξηση στις ορεινές

Mειωμένο θα είναι φέτος το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν χιλιάδες κάτοικοι πεδινών περιοχών της χώρας προκειμένου να ενισχυθούν με αυξημένα ποσά επιδόματος οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας, όπου οι ανάγκες θέρμανσης -λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν το χειμώνα- είναι μεγαλύτερες.

Σ.Ε.Ο. Κοζάνης: Εξόρμηση στο Αυγό της Βόρειας Πίνδου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 εξόρμηση στο Αυγό της Βόρειας Πίνδου με αφετηρία το Περιβόλι και τερματισμό την Βοβούσα.

Ώρα αναχώρησης 08.00 το πρωί από το Δημαρχείο.

Το χρονικό της παράτυπης πρόσληψης του νέου αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κοζάνης «Πανδώρα» κ. Νίκου Χρυσοχόου

Είναι πλέον φανερό ότι η πρόσληψη του κ. Νίκου Χρυσοχόου, ως νέου αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Πανδώρα» Κοζάνης, μεθοδεύτηκε από τον ΟΑΠΝ και την πρόεδρό του Φανή Φτάκα… και αυτό προκύπτει από πολλά γεγονότα που δείχνουν και τις πραγματικές διαθέσεις αυτών των ανθρώπων της Διοίκησης του Οργανισμού.

Ποιους πλειστηριασμούς θα «παγώσει» η Εφορία

Ετοιμη στις βασικές της γραμμές η τροπολογία η οποία θα χτίζει «τείχος» προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη στην Εφορία. Εντολή Πρωθυπουργού να κατατεθεί το συντομότερο. Ποιοι θα προστατεύονται και για πόσο. Ερώτημα η στάση των δανειστών.

Νέο Επιχειρηματικό Πάρκο στην Κοζάνη από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

Μια εκκρεμότητα 20 ετών κλείνει με την ενεργοποίηση της Βιομηχανικής Περιοχής της Κοζάνης στην οποία συμφώνησαν ο Δήμος Κοζάνης και η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.
Η Βιομηχανική Περιοχή, η οποία με την ένταξή της στο Νόμο 3982/2011 θα μετονομαστεί σε Επιχειρηματικό Πάρκο Κοζάνης, χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων του Δήμου Κοζάνης και έχει συνολική έκταση περίπου 680 στρέμματα, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

H απόφαση για τη σημερινή παρέλαση της Κοζάνης

Η παρέλαση για την 104η απελευθέρωση της Κοζάνης  δεν θα πραγματοποιηθεί  λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Nέα λίστα με 475 μεγαλοκαταθέτες στα χέρια των ελληνικών αρχών

Πριν απο 10 μέρες έφθασε στην υπηρεσία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ηλεκτρονικά και με ειδικό κρυπτογραφημένο σύστημα, η νέα λίστα με τους 475 'Ελληνες καταθέτες εξωτερικού από την αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 571 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο

Εκδόθηκε  Δευτέρα 10/10 η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για 571 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα.

Δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα Ελληνόπουλα λόγω κρίσης

Για δραματική αύξηση των ψυχικών προβλημάτων στα παιδιά και τους εφήβους και για διπλασιασμό των περιστατικών που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή σε παιδιατρικά Νοσοκομεία, έκαναν λόγο τη Δευτέρα ειδικοί επιστήμονες σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Καμία αύξηση στα Δημοτικά Τέλη για το 2017 – Λάζαρος Μαλούτας: «Η διαχείριση της Δημοτικής Αρχής είναι παράνομη και σκοτεινή»

Το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με βασικό θέμα τα Δημοτικά Τέλη του 2017.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στα δημοτικά τέλη για το έτος 2017, λόγω της οικονομική συγκυρίας.

Η απελευθέρωση της Κοζάνης από το αφήγημα της Ιουλίας Δ. Δραγούμη «Στην Κοζάνη»

της Κατερίνας Μάτσου

Η περιπόθητη ελευθερία από την τουρκική σκλαβιά ήρθε για την Κοζάνη 520 χρόνια μετά την κατάληψη της περιοχής και όλης της βαλκανικής χερσονήσου από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1392. Πέντε αιώνες αργότερα τον Οκτώβρη του 1912, ο διάδοχος Κωνσταντίνος κι ο ελληνικός στρατός περνούν νικητές και επεκτείνουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη και πέρα απ’ αυτήν τα σύνορα του νέου ελληνικού κράτους.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛ.ΑΣ. προτρέπει τα παιδιά να αποφεύγουν τα check - in

Η Ελληνική Αστυνομία προτρέπει τα παιδιά να αποφεύγουν τα #checkin και την ανάρτηση φωτογραφιών με το σπίτι, το σχολείο και τα μέρη που συχνάζουν, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μην κοινοποιείς την παρουσία σου στα social media, δεν τη βλέπουν μόνο οι φίλοι σου»

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Μυστηριώδεις γυναίκες, Καλάσνικοφ και εκρηκτικά σοκολάτες

Νέα στοιχεία για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα.

Στα έγγραφα αυτά  γίνονται αναφορές για εντοπισμό όπλων Καλάσνικοφ και Τοκάρεφ, ζελατοδυναμίτιδας αλλά και υλικών… μακιγιάζ, γυναικείων ρούχων και σκηνών (πιθανώς για νυχτερινή διαβίωση) που κατείχε 20μελής ομάδα «αγνώστων» ελληνικής καταγωγής οι οποίοι παρακολουθούσαν το 2008 τον τότε πρωθυπουργό.

Σε έξαρση οι ιώσεις.Το αντιγριπικό εμβόλιο θα πρέπει να γίνει τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο

Σε έξαρση βρίσκονται οι φθινοπωρινές ιώσεις που οφείλονται στην αλλαγή του καιρού και στο συγχρωτισμό με άλλα άτομα σε κλειστούς χώρους, όπως τα γραφεία, οι σχολικές αίθουσες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η απελευθέρωση της Κοζάνης (11 Οκτωβρίου 1912)

Όπως είναι γνωστό, η πόλη της Κοζάνης απελευθερώθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1912, όταν ο ελληνικός στρατός εισήλθε στην πόλη, ύστερα από τη μάχη του Σαραντάπορου. Ο φιλόλογος και τότε Γυμνασιάρχης Παναγιώτης Λιούφης υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων και τα παραθέτει λεπτομερώς.
Στη συνέχεια, σε νεοελληνική απόδοση, παραθέτουμε αποσπάσματα από την Ιστορία της Κοζάνης, η οποία εκδόθηκε το 1924.

Κείμενο: Παναγιώτης Λιούφης

Με βροχές άρχισε η εβδομάδα. Πως θα είναι ο καιρός την 11η Οκτωβρίου στην Κοζάνη

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις.
Πριν αναλύσουμε την καιρική κατάσταση, ακολουθούν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Κυριακή σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας από τους μετεωρολογικούς σταθμούς:

Με συμμετοχές εκτός χώρας φέτος το επιτυχημένο 4ο October Vesp στην Κοζάνη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο OctoberVesp στην Κοζάνη, το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου. Περισσότερους από 100 επισκέπτες με μηχανές Vespa από όλη την Ελλάδα υποδέχθηκε η Κοζάνη, στη διοργάνωση του Vespa Club Κοζάνης.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το εποχικό επίδομα 2016. Δικαιολογητικά

Από αυριο, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, ξεικινάει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2016. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα του ΟΑΕΔ και τα προγράμματα του Οργανισμού.

Αλλαγές στο Γυμνάσιο: Απολυτήριο ακόμη και με 8 σε βασικά μαθήματα αν..

Έρχονται αλλαγές στο  γυμνάσιο. Ακόμη και με βαθμό κάτω από 8, σε μαθήματα όπως η Ελληνική Γλώσσα, η Ιστορία, τα Μαθηματικά και η Φυσική, θα μπορούν να παίρνουν πλέον απολυτήριο γυμνασίου οι μαθητές με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τέσσερις τροφές που προκαλούν δυσοσμία του σώματος

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ανά χρονικά διαστήματα πρόβλημα με την κακοσμία του σώματός τους χωρίς να εντοπίζουν κάποιον προφανή λόγο.
Η αιτία είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στις τροφές που έχουμε καταναλώσει εκείνη την ημέρα.

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου

Κορυφαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στις θέσεις 301-350.

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.

Προβλήματα όρασης: 6 λόγοι που τα προκαλούν εκτός από τη γήρανση

Οι περισσότεροι άνθρωποι με την πάροδο των χρόνων διαπιστώνουν αλλοιώσεις της όρασης, όπως η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης και η εκφύλιση ωχράς κηλίδας.
Πολλά προβλήματα όρασης ωστόσο, είναι πιθανό να εμφανιστούν πολύ νωρίτερα, καθώς σχετίζονται με κάποιες συνήθειες ή καταστάσεις που τα προκαλούν.

Πως το πρόσωπο μας μαρτυρά πόσα χρόνια θα ζήσουμε

Ορισμένοι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν πόσα χρόνια θα ζήσουν. Άλλοι πάλι προτιμούν να μην γνωρίζουν και να ζουν κάθε μέρα όπως έρχεται. Αν πάντως ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, Δανοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να καταλάβει κανείς από το πρόσωπο του πόσα χρόνια θα ζήσει.

Συνελήφθη 20χρονος από τη Δ.Μακεδονία για πορνογραφία ανηλίκων. Εκβίαζε 12χρονη, τον κατήγγειλε η μητέρα της

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 20χρονου, για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης.