Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα: Στους -13 η Πτολεμαΐδα, -10 η Κοζάνη.Στα λευκά η Χαλκιδική.

Με δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις, συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου για ένα ακόμη 24ωρο επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, με τη θερμοκρασία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να παραμένει υπό το μηδέν.



Στα «λευκά» ντύθηκε η Χαλκιδική, με τη χιονόπτωση κατά τόπους να είναι πυκνή, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νομού διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα, την ίδια ώρα που τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι «αλατιέρες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός.

Χιόνι έπεσε χθες το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως να το «στρώσει». Ο υδράργυρος το πρωί στη Θεσσαλονίκη «έδειξε» -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του νομού, όπως, επίσης, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αντίθετα κανονικά λειτουργεί το ΑΠΘ.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός είναι από χθες το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Ο ολικός παγετός των τελευταίων 24ωρων είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν σωλήνες και να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήματα καταγράφονται και στη θέρμανση νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Νιφάδες χιονιού πέφτουν αυτή την ώρα στην Ημαθία, στην Πιερία και στις Σέρρες, περιοχές όπου η θερμοκρασία νωρίτερα έπεσε στους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από την αρχή της ημέρας καταγράφονται στη δυτική Μακεδονία. Στη Φλώρινα, όπου χιονίζει, ο υδράργυρος «έδειξε» -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ -10 στην Κοζάνη, -10 στην Καστοριά και -9 στα Γρεβενά.

Στην Πτολεμαΐδα, όπου σημειώνονται προβλήματα με την τηλεθέρμανση, η θερμοκρασία βρίσκεται στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης και της Φλώρινας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στην Εγνατία Οδό.





naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου