Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Κοζάνη: Πτώση 15% του τζίρου στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο

Μεγάλες εκπτώσεις από τις 9 Ιανουαρίου υπόσχεται η τοπική αγορά
Πτωτικά κινήθηκε η αγορά της Κοζάνης κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους εμπόρους της Κοζάνης να περιμένουν πλέον «πως και πως» τις εκπτώσεις, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης, κατά την εορταστική περίοδο κινήθηκε πτωτικά, μάλιστα σε σχέση με πέρυσι ο τζίρος των καταστημάτων έπεσε κατά 15%. Όπως σημειώνει, μάλιστα, τα περισσότερα μαγαζιά δούλεψαν μόνο δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Η μειωμένη κίνηση και η υπέρογκη φορολογία φέρνουν σε δυσχέρεια τους εμπόρους, που σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη, περίμεναν όλη τη χρονιά για να δουλέψουν κάπως μέσα στις γιορτές και αυτό δεν έγινε.

Με την τοπική αγορά να λέει «κάθε πέρυσι  και καλύτερα «, δυστυχώς με το 2017 δεν φαίνεται να έρχεται η «ανάσταση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.
Ωστόσο, οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τις 9 Ιανουαρίου και ο κ. Αθανασιάδης συμβουλεύει τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά: «Οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Τα καταστήματα της Κοζάνης θα κάνουν πολύ καλές εκπτώσεις, γιατί δεν δούλεψαν τις γιορτές , δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία για ρευστοποίηση και αύξηση του τζίρου. Συμβουλεύουμε τον κόσμο να στηρίξει την τοπική αγορά , κάνοντας έρευνα αγοράς. Να βγει στα καταστήματα και να με βάση την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να καλύψει τις ανάγκες του», ανέφερε χαρακτηριστικά.






prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου