Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Aιθαλομίχλη πνίγει τις κοινότητες του Ν. Κοζάνης από την καύση του ξυλοκάρβουνου

Την ώρα που ασχολούμαστε αποκλειστικά με την παροχή της τηλεθέρμανσης σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα, ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία παγώνει σε θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους -18 βαθμούς Κελσίου με μοναδική πηγή θέρμανσης ένα τζάκι ή μια σόμπα.
Με τις τιμές του πετρελαίου να είναι απαγορευτικές για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και την κρίση να διογκώνεται φαινόμενα σαν αυτό της καύσης του ξυλοκάρβουνου όλο και θα παίρνουν μεγαλύτερη έκταση.

Τα Σέρβια, το Βελβεντό, το Λιβαδερό, τα Πετρανά, η Λευκόβρυση, η Λευκοπηγή, η Ακρινή και φυσικά η Φλώρινα καίνε κάρβουνο, το οποίο προμηθεύονται από τη ΛΑΡΚΟ και τη ΜΕΤΕ Α.Ε. Από τη στιγμή που επιτρέπεται η πώληση για την καύση σε σόμπες και όχι σε λέβητες, κάτι που δεν ελέγχεται , είναι επόμενο να καταφύγουν οι πολίτες στην αγορά φτηνών στερεών καυσίμων.

Οι συστάσεις γίνονται ακόμα, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, αγγίζουν τα 500 ευρώ, αλλά τοο φαινόμενο της καύσης του ξυλοκάρβουνου φαίνεται να αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Με τις τιμές στα αιωρούμενα μικροσωματίδια να είναι πολύ συχνά απαγορευτικές και την αιθαλομίχλη να πνίγει τα χωριά σε ένα βαρύ νέφος. Επόμενο είναι οι εκρήξεις στο άσθμα και τα αναπνευστικά.




πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου