Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τα σχολεία του Νομού Κοζάνης θερμαίνονται- Ανοιχτά παραμένουν Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ

Κλειστά τα ΔΙΕΚ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Λόγω της αναμενόμενης χιονόπτωσης και του παγετού οι διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φρόντισαν να θερμάνουν τα σχολεία πριν από τη Δευτέρα. Βέβαια οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την έναρξή τους, η οποία μετατίθεται μέχρι να παύσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.



Κάποιοι μάλιστα πήγαν ένα βήμα παραπάνω και ασχολήθηκαν και με τον αποχιονισμό, αλλά άδικος κόπος μετά από τις νέες χιονοπτώσεις της Τρίτης και Τετάρτης. Προβλήματα ιδιαίτερα δεν παρουσιάστηκαν παρά μόνο στο Δήμο Σερβίων, όπου και επιλύθηκαν. Αυτή τη στιγμή τα σχολεία είναι ζεστά, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες διευθύνσεις, αλλά δε λειτουργούν λόγω της μη ασφαλούς μετακίνησης πολλών μαθητών. Μόνο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας υπολογίζεται ότι μετακινούνται 1200 παιδιά, ένας αριθμός μεγάλος για πιθανό ατύχημα μέσα στο χιονιά.

Ανοιχτά τα τριτοβάθμια ιδρύματα-Κλειστά τα ΙΕΚ

Με εξαίρεση τα τμήματα του Πανεπιστημίου Φλώρινας που παρέμειναν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί κανονικά. Στην Κοζάνη παραμένουν ανοιχτά τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όχι όμως αυτά της Καστοριάς και της Φλώρινας.

Αρρυθμίες παρατηρήθηκαν στα ΙΕΚ Κοζάνης που πάγωσαν κυριολεκτικά τη Δευτέρα αναγκάζοντας τη διεύθυνση να βγάλει ανακοίνωση για κλείσιμο από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Στην Πτολεμαΐδα τα ΔΙΕΚ παρέμειναν κλειστά από τη Δευτέρα.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου