Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Η "Ζιζέλ" απο τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας στην Κοζάνη


Μετά τη «Λίμνη των Κύκνων» και τον «Καρυοθραύστη» τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας έρχονται πάλι στην Κοζάνη και στο κλειστό της Λευκόβρυσης με τη «Ζιζέλ».
Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που γνώρισαν δόξα και παγκόσμια αναγνώριση.

Ο ρόλος της Ζιζέλ αποτελεί πρόκληση για κάθε μπαλαρίνα.
Ο έρωτας της, η απόγνωση, ο θάνατος και η άνευ όρων αγάπη της, διέγραψαν μία ανεξίτηλη τροχιά στο χώρο του κλασικού μπαλέτου που ενθουσιάζει, συγκινεί και συναρπάζει.

Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα, ερωτεύεται τον Άλμπρεχτ, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ευγενής και ήδη αρραβωνιασμένος. Ο Ιλαρίων, ένας συγχωριανός της που την έχει ερωτευτεί, της αποκαλύπτει την αλήθεια. Η Ζιζέλ τρελαίνεται και πεθαίνει. Ο Άλμπρεχτ και ο Ιλαρίων επισκέπτονται τον τάφο της. Εκεί εμφανίζονται τα πνεύματα των γυναικών που πέθαναν προδομένες πριν το γάμο τους. Για να εκδικηθούν τους άντρες χορεύουν μαζί τους μέχρι να εξαντληθούν και να πεθάνουν. Τα πνεύματα αιχμαλωτίζουν τον Άλμπρεχτ, όμως η Ζιζέλ χορεύει στη θέση του. Ο χορός κρατάει μέχρι την αυγή, τα πνεύματα επιστρέφουν στους τάφους τους, ο Άλμπρεχτ σώζεται και η Ζιζέλ χαμογελάει. Η αγάπη της ξεπερνά τα όρια του θανάτου.Προπώληση εισητητρίων στο βιβλιοπωλείο  "Αθανασιάδη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου